Alberto Contador ble i februar dømt til to års utestengelse for dopingbruk.

CAS, idrettens voldgiftsrett. mente at spanjolen hadde fått i seg det ulovlige stoffet clenbuterol gjennom et matsupplement.

29-åringen har hele tiden skyldt på forurenset biffkjøtt, som han spiste i forbindelse med den andre hviledagen under Tour de France i 2010.

UCI, det internasjonale sykkelforbundet, har på den andre siden holdt fast på sin teori om bloddoping.

- Vil uansett komme tilbake til CAS
Det dømmende panelet i CAS konkluderte med at teorien om bloddoping og teorien om forurenset kjøtt er mulige forklaringer, men at de er like usannsynlige.

Les også: Derfor ble Contador dømt

Nå forteller syklisten at han ikke vil anke dommen.

- Nei, det vil jeg ikke, sier Contador til avisen El Mundo.

- Advokatene mine sier at jeg ikke vil lykkes med en slik anke, det har ingen hensikt. Selv om jeg vinner en slik anke, vil saken uansett komme tilbake til CAS, legger han til.

Ser på andre muligheter
Han holder imidlertid fortsatt døren åpen for å ta saken videre.

- Fristen for å anke CAS' dom har gått ut, men ikke for å ta saken videre andre steder. Saken er ikke avsluttet, men vi vet ikke hva vi vil gjøre videre ennå, forteller spanjolen.

- Har du mistet troen på idrettsdomstolen?

- Ja, absolutt. Jeg har ingen tillit til den instansen. Jeg har ikke dopet meg, men jeg blir likevel straffet, svarer han.

Glede i Saxo Bank-leiren
Alberto Contador understreker også at han alltid har støttet kampen mot doping.

- Jeg har vært tilgjengelig 24 timer i døgnet, 365 dager i året, for at de kan foreta de nødvendige kontrollene. Jeg har alltid trodd på testsystemet, siden det er nødvendig for sporten. Det er viktig å straffe svindlere, og forsvare de uskyldige, men nå ser jeg at systemet ikke fungerer som jeg trodde, forteller Contador.

Det er foreløpig usikkert hvor Alberto Contador fortsetter karrieren når den to år lange utestengelsen går ut i august. Hans tidligere arbeidsgiver Saxo Bank, har fått beholde world tour-lisensen til Bjarne Riis store glede.

Riis: - Jeg har vært nervøs

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dette er Contador-saken:
21. juli 2010, på den andre hviledagen i Tour de France, avla Alberto Contador en dopingprøve som senere skulle vise seg å være positiv for Clenbuterol. Resultatet blir ikke kjent og Contador går bort og vinner Tour de France dette året, foran Andy Schleck.

30. september, knappe to måneder etter at en stolt Bjarne Riis har annonsert at Contador har signert for hans Saxo Bank, annonserer UCI at Contador har avlagt en positiv dopingprøve. Nyheten kommer samme dag som Fabian Cancellara blir tempoverdensmester. Skandalen er et faktum.

Det oppstår flere rykter, blant annet at det skal ha vært funn av plast i dopingprøven. Dette blir ikke en faktor videre i saken.

I oktober dukker teorien om at det var en forgiftet biff som var årsaken til den positive dopingprøven. Flere andre utøvere både innen sykkelsporten og andre idrett slipper straff på bakgrunn av samme begrunnelse.

26. januar 2011 blir Contador dømt til ett års utestengelse av det spanske sykkelforbundet. Contador anker og blir frifunnet 16. februar.

Tiden går og Contador vinner flere sykkelritt, men 24. mars blir det kjent at UCI anker frifinnelsen inn til CAS. En uke senere uttaler CAS at avgjørelsen vil falle før Tour de France. Det skjer ikke, og Alberto Contador vinner Giro d'Italia.

Ikke før 21-24. november blir høringen i CAS gjennomført. Dommen lar derimot vente på seg og kom ikke før 6. februar, og da ble Contador utestengt i to år.

3. april kunngjorde Contador at han ikke vil anke CAS' dom. Spanjolen kan være tilbake i konkurranse 5. august 2012.