Gå til sidens hovedinnhold

- Contador er best i verden

Johan Bruyneel snakker ut om Alberto Contador og sitt nye stjernespekkede lag.

Johan Bruyneel er best kjent for å ha ledet Lance Armstrong til sju strake seiere i Tour de France.

Siden Armstrongs siste seier tilbake i 2005 har den sykkelkloke belgieren vunnet touren med Alberto Contador i 2007 og 2009, reddet Astana, ledet Armstrong i hans comeback, startet RadioShack og nå skal han lede en beryktet sammenslåing av Team RadioShack og Leopard Trek.

Mange av disse hendelsene har startet mens Bruyneel har vært på ferie på Mallorca.

- Ja, det er sant. Det er noe med den strandstolen som kommer med ny spenning til livet. Men faktisk var dette på banen før jeg dro til Mallorca, men jeg kan ikke se for meg hva som skjer om jeg drar dit neste år også, forteller Johan Bruyneel til sin egen hjemmeside.

Bli venn med procycling.no på Facebook!

Forståelse for dem som føler seg usikre
Det har vært en relativt lang rekke ryttere som har følt seg usikre på hvordan fremtiden blir i kjølvannet av offentliggjøringen av det nye storlaget.

Altfor mange fikk vite om sammenslåingen gjennom media, og med knappe 60 ryttere som kjemper om 30 plasser blir det tungt for mange.

- Jeg skjønner hvordan de kunne føle det på den måten. Du skriver en kontrakt og ett år seinere forandrer managementet seg. Enhver endring, være seg i et sykkellag eller i en bedrift, vil gi nervøsitet og spørsmål om hvordan ting vil bli, forklarer Bruyneel.

Samtidig påpeker han at media må ta en del av skylden:

- Media gjør en god jobb med å gjøre dette til noe større enn det det er. Etter vår første samling kommer rytterne og støtteapparatet til å føle seg tryggere og mer komfortable.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Les også: - Jeg er for gammel til å vinne touren

Riis: - Jeg er ikke bekymret, jeg har den beste rytteren i verden
Bjarne Riis uttalte at han ikke var bekymret over sammenslåingen, siden han hadde den beste rytteren i verden på sitt lag - Alberto Contador.

Bruyneel vil helst ikke bruke energi på hva andre er bekymrer seg for, eller ikke.

- Jeg skal ikke gå rundt å fortelle hva en person skal bekymre seg for, eller ikke, slår han fast.

Samtidig er han enig med sin danske rival om minst én ting. Alberto Contador er best i verden.

- Det er vanskelig å si noe annet. Det er bare å se på hva Alberto har oppnådd. Tre tourer, to giroer og en vuelta. Pluss alle de andre rittene. Han kjører alltid for å vinne og stort sett så gjør han akkurat det. Ingen er engang i nærheten av hans prestasjoner.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Les også: Kaggestad misliker overgangshysteri

Gleder seg til å jobbe med Andy
For Bruyneel ble avgjørelsen om sammenslåingen enkel. Fristelsen til å jobbe med Andy Schleck var rett og slett for stor.

- I Andy har du en av de mest talentfulle rytterne i sporten. Han har blitt nummer to tre ganger på rad i touren. Det er bare ett skritt fra toppen av pallen. Det er det som virkelig tenner og utfordrer meg, forklarer han.

Tempokjøringen til Andy er og blir en utfordring for luxembourgeren. Bruyneel er smertelig klar over akkurat det.

- Ja, vi må helt klart prøve å gjøre Andy til en bedre temporytter. Men vi må være ærlige, vi kan gjøre forbedringer, men jeg forventer ikke han at skal bli en mester i disiplinen. Jeg tror det viktigste for oss blir å ha en solid strategisk og taktisk plan. Både før og underveis i touren, forklarer han.

Du kan lese hele intervjuet med Bruyneel her!

Reklame

Den superpopulære solsengen blir raskt utsolgt

Kommentarer til denne saken