Etter årets Tour de France stod Euskaltels Samuel Sánchez igjen som triumfator i klatrekonkurransen og seierherre på etappen til Luz Ardiden.

Triumfene kom som et resultat av Sánchez’ aggressive kjøring fjellene. 33-åringen fra Oviedo innehar den offensive mentaliteten som kjennetegner fra klatregeitene fra Baskerland.

Opp igjennom historien har mange ryttere reist til Tour de France utelukkende for å vinne klatrekonkurransen. Etter at Richard Virenque vant sin syvende polkadottrøye har det ikke dukket opp en ny klatrekonge.

- Jeg tror at etter den gule trøyen, er polkadottrøyen den mest prestisjefulle å vinne. Det var virkelig en ære å vinne den, forteller Sánchez til cyclismactu, neste år vil spanjolen forsøke å kombinere polkadottrøye med et godt sammenlagtresultat.

- Å vinne trøyen i de mytiske Tour de France-fjellene var eksepsjonelt. I 2012 vil det være mitt mål, selv om jeg også skal kjøre for sammendraget. Jeg tror det er kompatibelt.

Etter at Tour de France-løypen ble offentligjort har det vært veldig mye snakk om de mange tempokilometerne rytterne skal legge bak seg. Sánchez er en av dem som tror dette er liten betydning.

- Tour de France blir alltid vunnet av den sterkeste rytteren. Antallet tempoetapper er en faktor, men jeg er sikker på at vinneren ikke blir en overraskelse. Den beste vinner, tror 33-åringen.

Sánchez behersker temposykling dårligere enn de aller beste, men spanjolen er heller ikke håpløs på temposykkelen. Euskaltel-rytteren ser mot Tour de France med stor begeistring.

- Jeg tenker på Tour de France hele tiden, og drømmer om å vinne løpet en dag. Jeg for det hele året, forteller han.

Sánchez har to sjetteplasser fra sammendraget i Tour de France, og ble nummer fire i 2010. Men han har ennå ikke klart å kjøre seg inn på pallen, slik han ved to anledninger har gjort i Vuelta a España.

- Jeg vil fortsette å jobbe mot mine mål med stor entusiasme og disiplin. Det blir vanskelig med ryttere som Contador, Evans, Schleck og Wiggins på startstreken. Det er ikke en umulig utfordring, men en Contador i form er neste uslåelig, påpeker Sánchez.