RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Contador er skuffet over VM-bakkene

Foto: MICHAEL KOOREN (scanpix)
- Det er kun Cauberg som er skikkelig utfordrende, sier spanjolen.

Verken Chris Froome eller Bradley Wiggins stiller når herreklassens tempoøvelse avholdes onsdag.

Blant dem som sikter mot toppen av podiet, er Vuelta a España-vinner Alberto Contador. 29-åringen fra Madrid var ute og testet VM-traseen med Jonathan Castroviejo mandag.

I etterkant fortalte spanjolen at han faktisk var litt skuffet over terrenget som møtte ham i Limburg-regionen.

- Løypa er annerledes enn jeg så for meg. Den er litt rotete, og det er mange svinger. I forhold til de tre bakkene er det egentlig bare Cauberg, som vi kjenner godt til, som er skikkelig utfordrende. Jeg håpet at den første av de to andre skulle være tøff, men den er ikke det, forteller Contador ifølge biciciclismo.com.

Tre bakketopper
Den første utfordringen heter Sint Remigiusstraat og strekker seg over en kilometer. Den har 7,7 prosents stigning i snitt.

Utfordring nummer to er Rozekoel/Bundersberg. 800 meter à 5,4 prosent.

Cauberg – bakken som også møter rytterne under avslutningen av Amstel Gold Race – er 1200 meter lang og holder 5,8 prosent i snitt.

Den er tøffest i bunnen, der noen av partiene har en stigningsprosent på 12.

Martin er forhåndsfavoritten
Bakkene gjør likevel at «El Pistolero» kan komme på skuddhold mot mer rendyrkede tempospesialister som for eksempel regjerende verdensmester, Tony Martin.

Martin kan også takle kortere motbakker, men jo tøffere disse hadde vært – jo bedre hadde det selvsagt vært for mannen som nok er verdens fremste klatrer.

- Du kan trenger ikke å reise deg for å komme deg over disse bakkene, så derfor passer de ikke meg altfor godt, erkjenner han.

Utmattet etter vueltaen
Contador har brukt mesteparten av tiden til å slappe av og hente seg inn etter triumfen hans i treukersrittet på hjemmebane.

Vanligvis er etapperitt sett på den maksimale oppladningen mot mesterskapet, men det tar selvsagt på å jage Joaquim Rodriguez og Alejandro Valverde oppover det spanske høyfjellet over en så lang periode.

- Jeg er fremdeles sliten i muskulaturen, men det handler bare om å få i gang motoren igjen. Jeg håper å gjøre det bra onsdag, avslutter Contador.

PS! Reidar Bohlin Borgersen er den norske deltakeren i onsdagens temporitt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere