Gå til sidens hovedinnhold

Contador fornøyd med boten

Spanjolen ilagt saksomkostninger etter dopingdom.

I kjølvannet av clenbuterol-saken har den internasjonale domstolen for sport, CAS, idømt Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) en bot på 45.000 sveitsiske franc, om lag 273.000 norske kroner. Dette skriver El Pais, ifølge Gazet van Antwerpen.

Beløpet er et rettsgebyr til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og Verdens antidopingbyrå (WADA) som førte saken mot spanjolen.

Les også: «Dette trodde jeg aldri skulle skje»

CAS sattfaste i februar en suspensjon for Contador på to år med tilbakevirkende kraft for hans positive dopingtest under Tour de France i 2010. Den spanske rytteren ble også fratatt sine titler fra touren det året, samt Giro d’Italia-seieren fra 2011.

Spanjolen har gjennom hele saksgangen bedyret sin uskyld, men har ikke gjort det kjent at han vi nekte å betale saksomkostningene.

Contador hadde fryktet et mye høyere beløp og hadde tatt hensyn til et beløp i millionklassen. «El Pistolero» hadde også betydelige kostnader i forbindelse med saken. Ifølge El Pais er de på om lag 5.1 millioner kroner.

Les også: Kristoffs lag uten lisens

Det lave beløpet var altså nok en god nyhet for 30 åringen som senest i går fikk se sitt Saxo-Tinkoff få innvilget lisens for WorldTouren 2013. Contador har tidligere uttalt at han vurderte å droppe neste års Tour de France hvis det danskeide laget ikke fikk godkjent sin søknad.

Kommentarer til denne saken