*Nettavisen* Sport.

Contador fradømt Tour de France-seier

Foto: Felix Ordones (Reuters)

Team Saxo Bank bekrefter ettårig utestengelse.

27.01.11 14:08

Alberto Contador ble i september suspendert etter å ha testet postivt på stoffet clenbuterol. Det spanske sykkelforbundet (RFEC) har informert Saxo Bank om at rytteren mottar en ettårig utestengelse.

28-åringen er i sin fulle rett til å anke dommen inn til CAS (idrettens voldgiftsdom). Det kan sågar også det internasjonale sykkelforbundet (UCI) finne på å gjøre, ettersom en ordinær dopingdom ville utløst en toårig karantene.

Les også: Ett år for Contador?

Contador testet positivt under den andre hviledagen i Tour de France. Han har hele tiden nektet skyld og har forklart funnet med et biffmåltid han og noen andre lagkamerater i Astana-laget inntok dagen i forveien.

Dersom karantenen blir stående, vil han miste både seieren og muligheten til å forsvare tittelen i årets utgave av rittet. Ettersom suspensjonen startet 24. august, mister han muligheten til å rekke Vuelta a España-starten 20. august også.

Rykteflom rundt Contador
Den spanske avisen, El Pais, meldte onsdag kveld om karantenen fra det spanske sykkelforbundet. Konkurrenten Marca meldte tirsdag at «alt peker i retning av en ettårig utestengelse» for Alberto Contador.

Saxo Bank-laget er for tiden på treningsleir på Mallorca. I en pressemelding opplyser laget at Contador kommer til å møte pressen sammen med Bjarne Riis under en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Se vår eksklusive bildesak fra den samlingen her!

Rytteren har nå ti dager til å bestemme seg for om han vil appellere saken videre til CAS. Tidligere har han truet med å legge opp som syklist, dersom han ble ilagt en toårig utestengelse fra forbundet.

Debatt: Du kan diskutere Contador-saken i vårt nye diskusjonsforum! Logg deg inn her!

bjerkset skriver:«Om det stemmer at Contador får 1 år så er jeg spent på hva som kommer til å skje med de andre som har fått 2 år for clenbuterol. Tipper det isåfall kommer til å bli et baluba uten like»

Uviss framtid
28-åringen testet positivt som Astana-rytter, og skrev under på en toårig avtale med Saxo Bank-Sungard.

Dersom lagkapteien nektes å konkurrere fram til slutten av august, vil Riis stå ribbet tilbake i første halvdel av sesongen. Riktig nok har laget ryttere som Nick Nuyens og Richie Porte i stallen, men listen over ryttere som har forlatt laget er langt som et vondt år.

Konkurranse: Fredag vil en av våre Facebook-venner vinne en Team Sky-lue. Alt du trenger å gjøre er å gi oss tommel opp! Her finner du Facebook-siden vår!

Contador står for øyeblikket i Grand Tour-sammenheng med fem seirer, tre i Tour de France (2007, 2009 og 2010), èn i Giro d`Italia (2008) i tillegg til hjemmeseieren i Vuelta a Espana (2008), men ser altså ut til å miste tour-seieren fra 2010.

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag