Flere av rytterne i Giro d’Italia uttrykket store bekymringer overfor utforkjøring fra Monte Crostis på den fjortende etappen til Monte Zoncolan selv før Wouter Weylandt omkom på vei ned fra Passo del Bocco og Tom Jelte Slagters stygge fall på den sjette etappen.

Alberto Contador, som har den rosa ledertrøya, forhåndsfavoritt Vincenzo Nibali og David Millar (Garmin-Cervélo), som kjørte i rosa på fjerde og femte etappe, er noen av de som har vært mest kritisk til det de mener er en farlig utforkjøring.

Etter søndagens etappe til Etna spiste alle rytterne i Catania. Rittdirektør Angelo Zomegnan benyttet anledningen til å vise de mest kritiske røstene i feltet en video for å overbevise rytterne om at etappen er trygg.

SE VIDEO AV MONTE CROSTIS HER! (ekstern lenke)

Madrasser og sikkerhetsnett
Videoen skal ha vist frem alle sikkerhetstiltakene arrangøren har gjennomført for å sikre rytternes sikkerhet ned fra Monte Crostis. Madrasser og sikkerhetsnett, lignende det vi ser i utforkonkurranser i alpint, er tatt i bruk.

- Utforkjøring fra Crostis er sikret og er fortsatt inkludert i Giro-programmet, uttalte Zomegnan ifølge velonation.

I en video Gazzetta dello Sport publiserte før Giro d’Italia omtaler reporteren utforkjøringen som «imponerende», mens Alberto Contador uttrykker følgende:

- Jeg frykter den, uttaler spanjolen som på mandagens hviledag kan kose seg med å sitte Maglia Rosa, ledertrøyen.

- Det ideelle ville være å bytte til terrengsykkel på toppen og kjøre den ned, fortalte Contador ifølge Bike World News etter å ha testet Monte Crostis i forkant av Giro d’Italia.

- Sporten er spennende nok som den er
Lars Petter Nordhaugs canadiske lagkamerat Michael Barry er ikke overbegeistret over at rytterne må kjøre ned fra Monte Crostis.

- De burde ikke be oss kjøre under disse forholdene. Det er ikke nødvendig, sporten vår er spennende nok som den er, mener 35-åringen.

Danske Alex Rasmussen fra HTC-laget deler Barrys bekymring. Den 26 år gamle opptrekkeren til Mark Cavendish debuterer i Giro d’Italia og gleder seg ikke til den fjortende etappen.

- I disse forholdene er det for farlig. Vi har sett bilder av utforkjøringen og det er ingenting å feire, sa Rasmussen.