RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Contador går for historisk dobbel

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Giro d'Italia er første steg på veien for Contador.

Alberto Contador er den ubestridte storfavoritten til sammenlagtseieren i årets Giro d’Italia.

Ikke siden 2005 har Contador gått inn i en Grand Tour uten at han står igjen som vinner siste dag.

Men oppladningen til årets sesong har ikke vært like smertefri som tidligere. Dopingsaken fra fjorårets Tour de France henger fortsatt over Saxo Bank-rytteren.

Bli med i vår morsomme Giro d'Italia-konkurranse og vinn kule premier!

Men i det storslåtte italienske rittet vil han i det minste ikke være den eneste rytteren med en krokete historie. De finnes det mange av.

Tror ikke italienerne rotter seg sammen
Fredag, dagen før rittet starter, stilte Alberto Contador opp til pressekonferanse på hotellet hvor Saxo Bank holder til i Alpignao. Her snakket han om favorittstempelet han har på seg.

- Selvsagt prøver alle å legge presset over på meg, sa spanjolen ifølge velonation.

Han tror allikevel ikke at hans argeste konkurrenter vil rotte seg sammen for å ta skalpen hans.

- Jeg husker det var snakk om det samme i 2008. Mange snakket om at Di Luca og Ricco hadde en allianse, men til syvende og sist ble det et ritt som alle andre.

Selv om han ikke tror italienerne rotter seg sammen er det nettopp en hjemmefavoritt Contador frykter mer enn noen annen.

- De siste årene har Niblai vært veldig stabil i Grand Tours-ene. Han kjørte godt i touren i 2009, ble nummer tre etter å ha kjørt som hjelperytter for Basso i giroen i fjor, og vant vueltaen til tross for at han ikke hadde spesielt stor kunnskap om løypen. Stabilitet er viktig, konstaterer mannen som i 2008 vant sin første og så langt eneste Giro d’Italia.

Går for dobbel, kanskje trippel
Grunnen til at han returnerer til giroen til tross for at det langt ifra er en optimal oppladning til Tour de France, er sammensatt. Mange mistenker nok at det skyldes at han i juni kan bli dømt i CAS, og dermed ikke får muligheten til å sykle touren uansett. Contador har andre grunner.

- Jeg valgte å kjøre giroen, siden jeg har veldig gode minner fra 2008, forklarte rytteren.

- Dessuten tenkte jeg på muligheten til å kjøre touren også, kanskje til og med alle de tre Grand Tours-ene samme år.

Det er ingen overraskelse at dobbelen Giro d’Italia og Tour de France frister mannen som har vunnet det meste som henger høyt for en sammendragsrytter. Allerede da han ble klar for Saxo Bank flagget han tanken eller drømmen om å vinne alle de tre store samme år. Det er det ingen andre ryttere som har klart tidligere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKUMLE PLANER: Contador og Bjarne Riis har skumle planer. De ønsker å gå for en tøff dobbel, i verstefall en unik trippel.
SKUMLE PLANER: Contador og Bjarne Riis har skumle planer. De ønsker å gå for en tøff dobbel, i verstefall en unik trippel.

Kan miste en eventuell tittel
Første mål på veien mot en slik historisk triumf blir giroen, og da prøver han å legge alle problemene bak seg.

- Jeg har valgt å komme hit uten å tenke på touren, og uten å tenke på andre problemer. Muiligheten til å vinne dobbelen (giroen og touren) er noe vakkert og nytt for meg. Jeg vil gjøre det så godt jeg kan i giroen og så dra til touren for å prøve å vinne den.

Det er dog en tredje kamp han også må vinne for å kunne klare å vinne dobbelen, som Marco Pantani klarte sist i 1998, og den utkjempes i CAS i juni. Skulle han tape ankesaken mot ham, vil en eventuell sammenlagtseier i Giro d’Italia bli strøket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere