Alberto Contador retunerer til Team Saxo Bank så fort han har sonet ferdig dopingdommen.

Det bekrefter det danske laget i en pressemelding fredag.

29-åringens dopingutestengelse utløper 5. august 2012. Spanjolen har blitt enig med Bjarne Riis og Saxo Bank-laget om en avtale ut året pluss de tre kommende sesongene.

Det betyr at Alberto Contador sykler for Saxo Bank til og med 2015-sesongen.

- Det var vært mange spekulasjoner og rykter omkring Alberto Contadors fremtid de siste månedene, men våres sponsor, laget og Alberto har delt det samme ønsket om å fortsette og bygge videre på våres samarbeid. Vi har støttet Alberto i to krevende år og gleder oss veldig over å annonsere hans comeback på laget.

- Nå kan vi endelig legge lokk på alle spekulasjonene og fokusere på å bygge opp laget til de kommende sesongene, forteller lagets sjef, Bjarne Riis.

Contador takker for støtten
Alberto Contador er glad for at Saxo Bank blir hans arbeidsgiver - igjen.

- Det har vært en lett beslutning. Min førsteprioritet har alltid vært å vende tilbake til Saxo Bank og fortsette samarbeidet med Bjarne Riis og laget av laget. Den støtten jeg har fått gjennom denne vanskelige situasjonen har vært helt fantastisk. Nå ser jeg frem til å fortsette syklingen og betale tilbake støtten jeg har fått med noen gode resultater.

Spanjolen har allerede meldt sin ankomst til Vuelta a España denne sesongen. Contador vant det spanske treukersrittet i 2008.

Topplaget har slitt med resultatene denne våren, men med signeringen av Contador vil laget trolig prege de kuperte etapperittene. Om spanjolens resultater får telle på Saxo Banks ranking gjenstår å se, men det er ingen tvil om at UCI har en dårlig sak hvis det hele skal avgjøres i CAS, idrettens voldgiftsrett.

WADA, det internasjonale antidopingforbundet, tillater nemlig ikke ekstrastraffer for dopere. Derfor kan blant andre dopingtatte David Millar sykle OL i London.

Les også. Riis undres over UCI-regel

Hvorfor ble han dømt?
Om knappe to måneder er han altså tilbake. To år etter at han testet positivt på Clenbuterol under Tour de France i 2010. CAS mente ikke at Contador bloddopet seg, men valgte likevel å utestenge rytteren.

CAS konkluderte med at teorien om bloddoping og teorien om forurenset kjøtt var mulige forklaringer, men at de var like usannsynlige.

Panelet begrunnet videre at det med bevisene lagt til grunn var størst sannsynlighet for at clenbuterol kom inn i Contadors kropp gjennom et matsupplement.

Likevel ble altså Contador dømt, nettopp fordi bevisgraden for at det forbudte stoffet kom inn i spanjolens kropp ikke var stor nok til å frikjenne Saxo Bank-rytteren.

Les også: Derfor ble Contador dømt

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dette er Contador-saken:
21. juli 2010, på den andre hviledagen i Tour de France, avla Alberto Contador en dopingprøve som senere skulle vise seg å være positiv for Clenbuterol. Resultatet blir ikke kjent og Contador går bort og vinner Tour de France dette året, foran Andy Schleck.

30. september, knappe to måneder etter at en stolt Bjarne Riis har annonsert at Contador har signert for hans Saxo Bank, annonserer UCI at Contador har avlagt en positiv dopingprøve. Nyheten kommer samme dag som Fabian Cancellara blir tempoverdensmester. Skandalen er et faktum.

Det oppstår flere rykter, blant annet at det skal ha vært funn av plast i dopingprøven. Dette blir ikke en faktor videre i saken.

I oktober dukker teorien om at det var en forgiftet biff som var årsaken til den positive dopingprøven. Flere andre utøvere både innen sykkelsporten og andre idrett slipper straff på bakgrunn av samme begrunnelse.

26. januar 2011 blir Contador dømt til ett års utestengelse av det spanske sykkelforbundet. Contador anker og blir frifunnet 16. februar.

Tiden går og Contador vinner flere sykkelritt, men 24. mars blir det kjent at UCI anker frifinnelsen inn til CAS. En uke senere uttaler CAS at avgjørelsen vil falle før Tour de France. Det skjer ikke, og Alberto Contador vinner Giro d'Italia.

Ikke før 21-24. november blir høringen i CAS gjennomført. Dommen lar derimot vente på seg og kom ikke før 6. februar, og da ble Contador utestengt i to år. Han mister samtidig alle resultatene han har syklet inn siden den positive dopingprøven.

3. april kunngjorde Contador at han ikke vil anke CAS' dom. Spanjolen kan være tilbake i konkurranse 5. august 2012.

8. juni 2012 sender Saxo Bank ut en pressemelding som forteller at spanjolen sykler i det danske laget til og med 2015-sesongen.