RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Alberto Contador overtok ledertrøyen i Giro d'Italia onsdag.
Alberto Contador overtok ledertrøyen i Giro d'Italia onsdag. Foto: Lapresse/fabio Ferrari (Reuters)

Contador i rosa, og da blir han farlig

Alberto Contador overtok den rosa ledertrøyen i Giro d'Italia onsdag. Når han først har fått grepet om en trøye så vinner han som regel sammenlagt.

Contador har aldri tapt et Grand Tour-ritt (Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España) når han først har vært i ledertrøyen.

For annen etappe på rad gikk et solobrudd hjem i Giro d'Italia. Denne gangen var det sloveneren Jan Polanc som lyktes.

23-åringen som sykler for Lampre-laget var med i et tidlig brudd på fem syklister. Han var til slutt 1.31 minutter foran franske Sylvain Chavanel og italieneren Fabio Aru. De to fikk også med seg noen bonussekunder.

Sammenlagtfavoritten Alberto Contador forsøkte seg i stigningene mot slutten og satte inn et skikkelig rykk, men spanjolen klarte aldri å kvitte seg med Aru og australieren Richie Porte.

I sammendraget er Contador 2 sekunder foran Aru, med Porte 20 sekunder bak på tredjeplass. Nok en gang hadde en av utfordrerne, colombianske Rigoberto Urán, en ikke helt vellykket dag og tapte ytterligere terreng. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere