I et intervju med britiske Procycling Magazine avslører Alberto Contador at han fremdeles ikke vet hvilke ritt han kommer til å satse på i 2013.

Etter overgangen til Saxo Bank-laget snakket Bjarne Riis om Contadors ønske om å vinne «de tre store på en sesong», men det prosjektet – har av flere årsaker – vanskelig latt seg gjennomføre.

I år var Contador forhindret fra å kjøre to av de tre store på grunn av en dopingdom. Neste år kan Saxo Bank være avhengig av invitasjoner for å få innpass i de største rittene.

Spanjolen er nå på samling på Gran Canaria, og sier følgende om hvilke utfordringer som venter neste sesong:

- Jeg har ikke snakket med laget om rittprogrammet mitt ennå. Jeg ønsker å kjenne til alle løypene før jeg bestemmer meg. Giroen har en profil som passer meg. I prinsippet har jeg ikke utelukket noen av dem. Giroen og vueltaen er såpass langt fra hverandre i tid. Det er den enkleste løsningen og den jeg benyttet meg av i 2008, sier Contador til Procycling Magazine.

Forventet comeback i Tour de France
Etter årets utestengelse, er Contador sugen på å vise hva han duger til i Tour de France, også. Spanjolen har nok innsett allerede at sjansene er ganske gode for at han kan vinne det franske etapperittet basert på løypeprofilene som ble presentert i forrige måned.

- Dersom jeg kjører med mål om å vinne rittet, kan jeg få til det eller i hvert fall havne på podiet. Dersom jeg kjører for å havne på podiet, vil jeg i hvert holde meg blant de ti beste, lyder hans vurdering.

Riis har foreløpig ikke uttalt seg om neste sesong blir det første forsøket på å vinne de tre store i løpet av en og samme sesong.

Ville kopiere Pantani
I 2011 virket teamlederen og Contador uenige om hvilke ritt det skulle satses på. Spanjolen var giret på å kjøre giroen, og fikk til slutt viljen sin.

Han endte opp med å vinne rittet, men mistet tittelen igjen på grunn av clenbuterolsaken. I touren ønsket han å bli den første siden Marco Pantani som vant både giroen og touren i samme sesong, men ble til slutt nummer fem.

Så dukket kjøttstykket fra «Slakteren fra Irún» opp - og resten av historien kjenner vi til.

Saxo Bank vs. Argos
Og selv om han hinter til at det enkleste kanskje ville ha vært å gjenta giro- og vueltakombinasjonen fra 2008, blir det veldig vanskelig å komme utenom Tour de France.

Det mest spennende punktet for Saxo Banks del er hvorvidt de beholder WorldTour-lisensen neste sesong. Nederlandske De Telegraaf mener nemlig å vite at Argos-Shimano fortsatt ligger før det danske laget i racet om den siste lisensen.

Dersom den glipper, er Riis & Co. avhengige av invitasjoner for å bli med i de store rittene, og da holder det neppe å ankomme uten Contador:

- Giroen og vueltaen er attraktive, de også. Men hvis jeg skal si hva som er det mest sannsynlige rittet, hadde jeg sagt Tour de France, avslutter han.