RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Contador jakter ny Vuelta-triumf

- Jeg kan bekrefte at jeg skal prøve å vinne Vueltaen, sier Alberto Contador.
- Jeg kan bekrefte at jeg skal prøve å vinne Vueltaen, sier Alberto Contador. Foto: Jose Jordan (Afp)
- Jeg har ikke tapt tid i sammendraget og det gir meg en sjanse, sier spanjolen.

Alberto Contador ga opp Vuelta a España da han brakk leggbeinet i juli. Halvannen måned senere kjemper han om å vinne Grand Tour-rittet.

Spanjolen var overbevist om at Vueltaen røk etter skaden i Tour de France. Men så gjorde han helomvending ettersom rehabiliteringen gikk over all forventning.

Contador stilte til start på hjemmebane, og etter en ukes kjøring er han bare tre sekunder bak sammenlagtleder Nairo Quintana. Tinkoff-Saxo-stjernen våger nå å si offentlig at han er med i kampen om å vinne sin tredje Vuelta-triumf.

– Jeg kan bekrefte at jeg skal prøve å vinne Vueltaen. Har jeg beina til å klare det? Det får tiden vise. Så langt har jeg tatt én dag om gangen, men jeg har ikke tapt tid i sammendraget og det gir meg en sjanse. Vi får se hvordan beina mine responderer, sa Contador under en pressekonferanse mandag.

Tempo

Tirsdagens etappe består av en 36,7 kilometer lang tempo mellom Real Monasterio de Santa Maria de Veruela og Borja.

– Tempoen vil være bra for min fysiske form. Jeg har sett løypa, og jeg må si at den kanskje passer Chris Froome mer enn meg. Den er ganske tøff, mener Contador.

Imponert

Froome ligger på femteplass sammenlagt og er 28 sekunder bak teten. Briten tapte tid til Quintana og Contador i bakken opp mot Aramon Valdelinares søndag. Det er ventet at Sky-stjernen tar innpå rivalene under tirsdagens tempo.

– Jeg håper ikke jeg taper for mye tid til dem som er større tempospesialister enn meg, sa Quintana før etappen.

Colombianeren er imponert over Contador. Han er overrasket over hvor pigg han ser ut halvannen måned etter den stygge velten i Tour de France.

– Han gjør det mye bedre enn ventet og er en av flere som kan vinne.

Quintana vant Giro d'Italia tidligere i år. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere