Fire minutter og 27 sekunder. Smak litt på det.

Det var tidsdifferansen mellom Chris Froome og Alberto Contador i Critérium du Dauphiné. Ganske mye bare noen uker før Tour de France.

Gode på tempo
Britiske Froome har hatt en fantastisk sesong og har vært nærmest uslåelig. Contador har på sin side hatt en av sine svakeste sesonger i karrieren. Likevel er ikke den tidligere Tour de France-vinneren redd for Froome.

- Både jeg og Froome kommer til å være i toppform, og begge er på et veldig høyt nivå på tempo, sier Contador til Sportweekend ifølge cyclingnews.com.

- I fjellene er vi omtrent like gode.

I år har Froome slått Contador i Tour of Oman, Tirreno-Adriatico og Critérium du Dauphiné. I sistnevnte var Contador heller aldri i nærheten av Sky-stjernen. Ingen fare, mener Contador.

I rute
- Jeg føler meg veldig bra. Resultatet er ikke det viktigste. Jeg følte meg bedre hver dag, og jeg er veldig fornøyd med min form. Jeg sier ikke at jeg vil starte touren i bedre form enn tidligere, men formen blir ikke dårligere.

På den siste etappen av Dauphiné var Contador i bakken, men spanjolen tror ikke det vil hemme han nevneverdig frem mot touren.

I juli sikter 30-åringen mot det han kaller sin fjerde sammenlagtseier i verdens største sykkelritt.

- Seieren fra 2010 er fortsatt min, selv om det ikke står i historiebøkene.

Blant andre mulige seierherrer nevner Contador Tejay Van Garderen, Cadel Evans, Jurgen Van den Broeck og Alejandro Valverde.