*Nettavisen* Sport.

Contador kan rekke touren

Foto: LUK BENIES (AFP/ Scanpix)

For nå har dopingsagaen fått et nytt kapittel.

26.05.11 21:49

Alberto Contadors positive dopingprøve under fjorårets Tour de France er i ferd med å utvikle seg til å bli en komplett farse.

For selv om det nærmer seg et helt år siden den positive prøven ble levert, kjører fortsatt Contador ritt, og det med stor suksess.

Hele sagaen skulle egentlig få sitt sluttspill under CAS-høringen 6-8. juni, men nå virker det som at saken vil drøye ut enda flere måneder.

Bedre tid til forberedelser
CAS kom nemlig ut med følgende melding torsdag ettermiddag:

«Etter avtale mellom de ankende parter og ankemotpartene, har den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS) akseptert å utsette høringen i denne saken, for å gi til alle berørte parter rimelig tid til å forberede seg til denne høringen og for å sikre deltakelse av vitner og sakkyndige».

- Har alltid vært en del av planen
Akkurat når høringen vil finne sted er usikkert, men det har vært ryktet at det tidligst vil skje midt i juli, med andre ord midt under Tour de France.

- Det vil ikke bli noen høring 6-8. juni. Albertos advokater og CAS vil snakke sammen i neste uke og bestemme en dato. Dette er en meget komplisert sak, men Tour de France har alltid vært en del av Contadors plan, sier spanjolens talsmann til cyclingnews.

Selv konsentrerer Contador seg om den pågående giroen. Han tok seg allikevel tid til å komme med en liten kommentar.

- Jeg vet ikke så mye om dette, for advokatene mine tar seg av det. Men jeg er optimistisk, for vi har sannheten på vår side, sa Contador til cyclingnews.

En som ikke virker til å være like overbevist om det er Tour de France-arrangøren. Christian Prudhomme, lederen av av ASO, uttrykte overraskelse da han mottok beskjeden.

- Vi ønsker å tro på at en avgjørelse faller før touren. Vi er overrasket, siden CAS gjentatte ganger har erklært at en avgjørelse vil bli tatt før rittet starter.

Det kan med andre ord bli sirkus under sommerens sykkelfest, hvor Contador mest trolig kommer til å stille opp for å forsvare fjorårets seier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.