RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Contador klar for nytt etapperitt

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Spanjolen møter blant annet Lars Petter Nordhaug i Vuelta a Murcia.

Alberto Contador (Saxo Bank-Sungard) sesongåpnet med fjerdeplass sammenlagt i Volta ao Algarve for snaue to uker siden.

Nå er klar for etapperittet med det fine (og lange) navnet, Vuelta Ciclista a la Region de Murcia.

Tre spennende etapper venter rytterne. Kupert fredag og lørdag. Tempo søndag.

Det skal med andre ord passe 28-åringen bra.

Når kommer første Saxo Bank-seier?
- Jeg liker dette rittet, og jeg har gode minner fra 2008 (ble nummer 3 sammenlagt, red.anm.). Det er synd at de måtte redusere antall etapper grunnet finansielle problemer, men det er fremdeles tre spektakulære etapper, sier Contador i en pressemelding og legger til:

- Først er det en åpen etappe med kupert terreng hvor det avsluttes med en lang nedoverbakke. Den andre etappen passer klatrerne bra, og den avgjørende tempoetappen gjør dette til tre intensive dager.

Bjarne Riis' nye sammenlagtrytter har tidligere vunnet nesten hvert eneste etapperitt han har stilt opp i fra og med 2007-sesongen. Det gjør at Contador nå må tone ned forventningene med tanke på den forstyrrende sesongoppkjøringen.

- Det vil komme ryttere til Murcia som er bedre trent enn meg, og som stiller bedre forberedt. Det blir vanskelig å vinne, men jeg vil være med hele veien og se hva det blir til, forklarer Contador.

Styrker advokat-laget
Det er forventet at Collado Bermejo-stigningen (7,1 kilomegter, 7,5 prosent, red.anm.) blir avgjørende i sammenlagtkampen. Den er plassert helt mot slutten av den andre etappen, kun åtte kilometer med nedoverbakke fra mål.

- Det er en hard stigning, men det er usikkert hvor avgjørende den kommer til å bli, spesielt med tanke på den åtte kilometer lange nedoverbakken hvor ryttere som har mistet kontaktet, kan komme tilbake. Man vet aldri hvor hardt det kommer til å bli, forteller Tour de France-vinneren fra 2007, 2009 og 2010.

Dette er Vuelta Ciclista a la Region de Murcia:
Rittets hjemmeside (ekstern lenke)
Startliste (ekstern lenke)
Etappene (ekstern lenke)

PS! Lars Petter Nordhaug (Sky) er eneste norske deltaker.

Alberto Contador meddelte også at han har styrket støtteapparatet sitt i dopingsaken. Foreløpig er han frikjent, men UCI (med støtte fra WADA) kan fremdeles anke saken til CAS.

Jean-Louis Dupont er siste advokat inn på allerede godt besatte laget. Han er ekspert på internasjonale sportsregler, og har allerede begynt arbeidet med å forsterke Contadors forsvar i clenbuterol-saken.

Rittplanen klar
Samme mann sørget også for at belgiske Tom Boonen (Quick Step) fikk starte Tour de France i 2009 til tross for to positive dopingprøver. ASO nektet Boonen start i 2008 da han testet positivt på kokain i mai samme år, men fikk ikke medhold da Dupont kom på banen i 2009 etter hans andre positive kokainprøve (mai 2009).

Contador fortsetter med Volta a Catalunya, Vuelta a Castilla y Leon og Fleche Wallonne før han stiller til start i årets første Grand Tour, Giro d`Italia.

Les også: Klar for Giro d`Italia

Diskuter sykkel i vårt nye diskusjonsforum! Ikke glem sykkelkonkurransen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere