RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Contador knust av utestengelsen

Foto: AP Photo/Peter Dejong (Scanpix)
Sist oppdatert:
Alberto Contador er helt satt etter beskjeden om at laget hans er utestengt fra Tour de France.

Onsdag fikk fjorårets vinner av Tour de France Alberto Contador, beskjeden om at laget hans ikke får starte i årets Tour de France . Han er knekt av beskjeden om at årets store mål går i vasken.

Fiasko
- Det er begått en urett når vi ikke får konkurrere. Jeg har brukt mye tid på å forberede meg til touren, sier Contador til spanske medier i følge Reuters.

Contador og resten av Astana ble heller ikke ønsket velkommen til årets Giro d` Italia. Sesongen ser ut til å bli en fiasko for laget som er bygget opp med tanke på de største etapperittene.

Tøffe forberedelser
- På tirsdag drev jeg med utmattende tester fra klokken ti om morgenen til åtte på kvelden. Det gjorde jeg spesielt med tanke på å forbedre min tempoteknikk til tempoetappene i Tour de France. De er lengre og hardere enn i andre ritt. Det kan ha blitt gjort til ingen nytte, sier Contador.

Les også:Hushovd og Arvesens meninger.

Tour-direktøren Christian Prudhomme har gjort seg bemerket som en beintøff sjef for rittet. Han mente at Astana-laget ikke var til å stole på etter fjorårets skandaler, selv om laget har fått nye ryttere og en ny sportsdirektør.

Sjokkert
- Jeg er i sjokk og er veldig skuffet. Vi undrer oss alle over avgjørelsen. Jeg valgte dette laget fordi det var et veldig nytt lag, det har jeg allerede erfart. Hele laget skal kjempe seg tilbake, sier Levi Leipheimer som også sykler for Astana.

Han ble nummer tre i fjorårets Tour de France. Han var også da Alberto Contadors lagkamerat.

Presidenten I det internasjonale sykkelforbundet Pat McQuaid har hele tiden holdt fast ved at det ikke har vært noen grunn for arrangøren til å utelate Astana. Han sier han ikke forstår beslutningen.

Mister kredibilitet
Astana ble kastet ut av Tour de France etter at lagets stjerne Alexandre Vinokourov ble tatt for doping under Tour de France. Laget ble tatt over av Lance Armstrongs tidligere sportsdirektør før denne sesongen, etter at laget hans Discovery ikke fant noen ny sponsor.

- Er det slik at Astana er et offer for krigen mellom UCI og ASO, undrer Bruyneel.

- Touren vil miste kredibilitet uten noen av verdens beste ryttere på startstreken. Andre lag i sammen situasjon som oss kan konkurrere uten problemer, sier sportsdirektøren som har har åtte Tour de France-triumfer som sportssjef.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene
Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere