Gå til sidens hovedinnhold

Contador må forklare seg

Voldgiftsretten har kalt Alberto Contador inn til høring.

Med en dopingsak hengende over sitt hode, har Alberto Contador festet grepet om den rosa ledertrøyen under Giro d'Italia.

Ikke alle har latt seg begeistre:

- Slik som reglene er nå har han lov til å være her og delta. Men det er så irriterende, hvis de om tre uker finner ut at de skal utestenge ham, og stryke hans resultater, uttalte Thomas Løfkvist etter at spanjolen viste konkurrentene ryggen oppover Monte Etna.

Høring i juni
Det mange lurer på nå, er om Contador snor seg unna ankesaken i CAS (idrettens voldgiftsrett) og dermed får sykle sommerens Tour de France.

Regelverket åpner altså opp for at en rytter hvis ankesak ennå ikke er ferdigbehandlet, kan sykle de rittene han selv ønsker. Men voldgiftsretten gjorde nok lurt i å hastebehandle ankesaken mot ham, slik at man unngår en situasjon hvor han kunne ha blitt kastet ut i begynnelsen av Tour de France.

CAS har nå innkalt Pinto-rytteren til høring mellom 6. og 8. juni.

Avgjøres før Tour de France
Retten har også lovet å komme fram til en endelig avgjørelse i slutten av juni. Tour de France starter lørdag 2. juli.

Richie Porte: - Vanskelig å slå Contador

Rytteren har hevdet sin uskyld hele veien, og skylder i stedet på et «forurenset» stykke biffkjøtt. Contador testet positivt på en dopingprøve han avleverte under rittets siste hviledag. Han ble siden suspendert, og idømt en ettårig karantene av det internasjonale sykkelforbundet.

I februar 2011 ble han så frikjent av det spanske forbundet, før UCI og WADA (verdens antidopingbyrå) anket saken inn til en endelig avgjørelse i CAS.

Bak lukkede dører
Høringen foregår bak lukkede dører i voldgiftsrettens lokaler i Lausanne.

Retten har utnevnt Efraim Barak (Israel) til dommer, mens også Ulrich Haas (Tyskland) og Quentin Byrne-Sutton (Sveits) bistår ham.

Foruten Tour de France-tittelen fra 2010, risikerer Saxo Bank-rytteren en toårig karantene og å miste premiepengene han har kjørt inn siden februar måned.

Kommentarer til denne saken