RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Contador mister gyllen mulighet

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)
Spanjolen dropper ritt og går glipp av viktig gjennomkjøring før Tour de France.

Den overlegne vinneren av Giro d'Italia, Alberto Contador, skal hverken kjøre Crituérium du Dauphiné eller Sveits rundt i oppladningen til Tour de France. Spanjolen prioriterer hvile frem mot årets vakreste sykkeleventyr, og det er ikke sikkert han skal kjøre et eneste sykkelritt før han skal i aksjon under Tour-starten 2. juli.

- Det eneste han kanskje skal kjøre er det nasjonale mesterskapet i Spania. Jeg vil egentlig at han skal kjøre både landeveisrittet og tempoen, men vi avgjør det senere, forteller Bjarne Riis til nyhetsbyrået Ritzau, ifølge cyclingnews.

De nevnte rittene, Dauphiné og Sveits rundt, er sett på som en ypperlig arena for Tour de France-favorittene til å teste formen før alvoret begynner. Den benytter Contador seg ikke av i år.

Riis kan fortelle at Contador skal reise til Frankrike for å kjøre deler av etappene, hvem som tar følge med han er ikke bestemt siden Saxo Bank-SunGuard ikke har tatt ut laget.

Contador mister dermed også muligheten til å få en gjennomkjøring i tempoløypa i Grenoble. Tempoen i Critérium du Dauphiné er nemlig identisk med den som skal kjøres på Tour de France' neste siste dag.

Sportsdirektør i HTC-High Road, Brian Holm, er glad for at hans elever får testet den litt over fire mil lange tempoetappen i Grenoble-området.

- Tony Martin skal se hva han kan gjøre på Grenoble-tempoen, som er identiske med den i Tour de France. Det er en flott mulighet til å bli kjent med løypa, forteller Holm til cyclingnews.

Cadel Evans, Samuel Sanchez, Ivan Basso, Jurgen Van Den Broeck, Alexandre Vinokourov, Robert Gesink og Bradley Wiggins kjører alle Critérium du Dauphiné.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere