RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Contador orker ikke å trene

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
- Det gir ingen mening i denne situasjonen, sier rytterens talsmann.

Ett års utestengelse og en fradømt Tour de France-tittel.

Det blir trolig straffen for Alberto Contador etter at han testet positivt på den forbudte stoffet clenbuterol under fjorårets Tour de France.

Contador-leiren håpet i det lengste at det spanske forbundet ville feste lit til biff-forklaringen, men slik gikk det altså ikke.

- Han (Contador) er skuffet fordi han er uskyldig og føler seg urettmessig straffet, sier pressetalsmann Jacinto Vidarte ifølge SBS.com.

Møter pressen
Fredag skal Contador møte pressen i forbindelse med Saxo Bank-SunGards treningsleir på Mallorca.

Opprinnelig var dagen satt av til fotografering og intervjuer med alle rytterne og ledelsen i laget, men ettersom opplysningene rundt straffeutmålingen i Contdor-saken begynte å lekke ut, valgte laget å vie hele pressekonferansen til den påtroppende lagkapteinen.

Konkurranse: Fredag vil en av våre Facebook-venner vinne en Team Sky-lue. Alt du trenger å gjøre er å gi oss tommel opp! Her finner du Facebook-siden vår!

28-åringen kan anke saken inn til CAS (idrettens voldgiftsdom), men dersom dommen står, vil ikke Contador bli å finne i Saxo Bank-drakt før mot slutten av august.

Les også: - Bør sparke Contador

Flere norske sykkeleksperter tok torsdag til orde for at Saxo Bank bør avslutte rytterens kontrakt, men det er vel tvilsomt om Bjarne Riis foretar et slikt grep med et lag som allerede nå fortoner seg som en haug ruiner.

Trening uten mening
Vidarte forteller at rytteren han representerer ikke kom seg ut på Saxo Bank-trening etter at det spanske sykkelforbundet informerte Saxo Bank om straffeutmålingen.

- Han er ute av stand til å trene. Med dagens situasjon gir det ikke mye mening, heller, uttaler Vidarte.

Contador må bestemme seg i løpet av ti dager (gjeldende fra domsavsigelsen) om han ønsker å anke dommen. Spansk presse skriver at en ettårig dopingdom gir et mindre økonomisk tap for rytteren. Hadde han blitt idømt en toårig utstengelse - ville han automatisk måtte tilbakebetale 70 prosent av årslønnen.

- Contador er uskyldig. Det kan ikke herske noen tvil om det, sier spanjolens advokat, Andy Ramos.

procycling.no lover å dekke Contador-saken tett utover dagen. Heng med!

Debatt: Du kan diskutere Contador-saken i vårt nye diskusjonsforum! Logg deg inn her!

Henrik skriver:«Jeg har hatt et bittelite håp hele tiden om at han skulle bli frikjent, men nå er det vel kjørt. Som flere nevner, kommer til å bli spennende å se hva Saxo Bank gjør.»

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere