RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Contador overrasket seg selv

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
- Det finnes større favoritter enn meg her, melder Alberto Contador etter årets første seier.

Tour de San Luis har lokket til seg troikaen Alberto Contador, Levi Leipheimer og Vincenzo Nibali.

Alle tre er kapteinsemner, klatresterke og temposterke.

Under etappen onsdag kveld, sto etappeseieren mellom Leipheimer og Contador, mens italieneren var nødt til å gi fra seg 26 sekunder på vei opp til den avsluttende førstekategorien.

- Det var uventet seier. Jeg hadde mine tvil, ettersom det har gått mange måneder uten konkurranser siden Tour de France (han siste opptreden i 2011, vår anm.). Jeg startet oppkjøringen etter treningsleiren i Israel, men når alt kom til stykket gjorde vi en god jobb og fikk en noe uventet seier, forteller Contador ifølge Marca.

Torsdag kveld venter en 19,5 kilometer lang tempoetappe i San Luis.

Med tanke på treningsgrunnlaget, og da spesielt på temposykkelen, tviler 30-åringen på at han kommer til å produsere nok watt i tråkket.

- Det finnes andre som er større favoritter enn meg foran morgendagens tempoetappe, og for sammendraget, sier Contador og tenker nok først og fremst på Leipheimer og 2010-vinneren av rittet, Vincenzo Nibali.

Med skrekkblandet fryd, kan man kanskje si, blir det også spennende å se hva Stefan Schumacher (Christina Watches) kan få til på temposykkelen.

Den tidligere dopingtatte tyskeren vant en tempoetappe og kjørte et par dager i gul trøye under 2008-versjonen av Tour de France. I etterkant ble det dog avslørt at det ikke kun var kildevann og macadamianøtter han knasket på hotellrommet.

Schumacher ligger kun 19 sekunder bak Contador, og har med det grep om tredjeplassen i sammendraget. Etter ustengelse og et opphold i Miche-laget, spørs det vel om ikke 30-åringen er rusten i forhold til noen av verdens fremste syklister. Men i januar er ikke Contador & Co i praktslag heller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere