*Nettavisen* Sport.

Contador på flyttefot

Foto: (Reuters/Scanpix)

Danner tospann med Bjarne Riis i 2011? Oppdatert!

29.07.10 10:23

Ryktene rundt Alberto Contador svirrer konstant.

Underveis i Tour de France uttalte hans bror, og manager, Fran Contador, at den nye kontrakten med Astana mer eller mindre var klar.

Når har pipa fått en annen lyd.

Les også: Vil vinne en etappe

Alberto Contador sendte ut en pressmelding onsdag hvor det står at Astana og Alberto Contador ikke har kommet til enighet om en ny kontrakt. Astana ville ha svar rett etter Tour de France, men det svaret kunne ikke Contador gi.

Contador ønsker seg mer tid, og vil trolig avvente situasjonen noen måneder.

Team Specialized-Sungard?
Underveis i Tour de France ble det klart at Bjarne Riis har sikret seg Sungard som en av to sponsorer for 2011-sesongen. Den andre sponsoren ble ikke offentliggjort, grunnet deres markedsstrategi.

Mange mener riktignok at det er sykkelprodusenten Specialized som er den ukjente sponsoren. De er allerede inne som sykkelsponsor hos det Danmarks-baserte laget.

I tillegg har de en personlig avtale med Alberto Contador, ifølge cyclingnews.com, samt at de har sponset hele Astana i 2010-sesongen.

Får med seg sine sentrale menn
Det er ventet at Contador kommer til å ta med seg flere av sine lojale hjelperyttere. Dette skal inkludere David de La Fuente, Benjamin Noval, Jesus Hernandez og ikke minst Daniel Navarro.

- Alberto har sagt til meg at dette ikke er noe jeg skal spekulere i. Han kommer til å ta meg med. Jeg er veldig viktig for han, forteller Navarro ifølge feltet.dk.

Navarro skal også ha sagt at Contador er ferdig i Astana til den spanske radiokanalen SER.

Duell mot gamle kjente
At Tour de France i 2011 blir enda en duell mellom Contador og Andy Schleck, er det få som betviler. Nå vil duellen i tillegg få en ekstra dimensjon.

Riis mister Schleck-gutta, men får Contador. Dermed blir det Danmark og Spania mot Luxembourg og Danmark.

Sjefen (Kim Andersen) for Schleck-guttas nye lag er nemlig dansk, og har tidligere jobbet for Bjarne Riis, både når laget hans het Team CSC og Team Saxo Bank.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.