Gå til sidens hovedinnhold

Contador-saken utsatt igjen

- Det er en veldig vrien sak, sier Mads Kaggestad til procycling.no.

Alberto Contador avleverte en positiv dopingtest under fjorårets Tour de France.

Han ble etter hvert frikjent av det spanske sykkelforbundet, noe som selvfølgelig ble anket av det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og av Verdens antidopingbyrå (WADA). Dette skjedde i februar og mars.

Les også:WADA anker også Contador-saken

Utsatt
Høringen skulle egentlig vært før Tour de France, men da ble den utsatt. Det kom så frem at høringsperioden var satt til de første dagene i august.

Les også:Fra Tour de France til CAS

Men nå er høringen utsatt nok en gang. Datoen for høringen er ikke satt, men skal bli holdt i november.

I en pressemelding forteller CAS at de har tillatt «en forespørsel om en andre utveksling av innsendte skriftlige dokumenter mellom partene, i tillegg til en ny dato for høringen.»

Det skal altså ta godt over et år mellom den positive prøven og den endelige avgjørelsen.

Vrien sak
Mads Kaggestad har ikke så alt for mye imot den nye utsettingen, selv om han helst skulle sett en raskere avslutning.

- Det er en veldig vrien sak. Den er veldig komplisert, og de vurderer jo nå en mulig regelendring. Jeg tror de vil se hva som skjer rundt neste sving, forteller sykkeleksperten til procycling.no.

- Det burde vært avslutten før Italia rundt, eller i alle fall touren. Men nå synes jeg ikke det hat så mye å si om den blir utsatt til oktober, september eller november. Han skal vel ikke konkurrere så mye, så vidt jeg vet. Da er det ikke så farlig. Dersom han bestemmer seg for å kjøre VM, og gjør det bra der, er det selvfølgelig dumt.

Ikke gøy
Alberto Contador vant som kjent Giro d’Italia. Michele Scarponi stakk av med andreplassen, og kan bli tildelt seieren dersom Contador bli utestengt.

- Det er ikke noe gøy å få det tilsendt i posten. Det er der og da det er gøy. Jeg tror ikke Scarponi eller laget bli så veldig glade. Det blir kanskje litt ekstra penger, men vil nok ikke bety så mye for han.

Kaggestad forteller også at han tror Contador blir frikjent.

- Det er så små verdier, og det vurderes jo en regelendring, så jeg tror personlig at han blir frikjent, forteller den tidligere syklisten og legget til at spanjolen har gode advokater.

Kommentarer til denne saken