Gå til sidens hovedinnhold

- Contador skal angripe

Lagkamerat er sikker på at spanjolen kommer til å prøve å ta igjen tapt tid.

Den 12. etappen i Tour de France markerer et skille i årets tour.

De flate og halvharde etappene er så godt som unnagjort, nå venter det knallharde fjelletapper og en tempoetappe som skal avgjøre sammendraget.

Les også:Dette bekymrer Contador

Og når det først smeller, så smeller det skikkelig. Med Hourquette d'Ancizan (1. kategori), Col du Tourmalet (HC-ktaegori) og Luz-Ardiden (HC-kategori) på menyen, blir det en klassisk fjelletappe som venter rytterne på torsdag.

- Klart han skal angripe
Selv om den første uken ikke har vært så veldig krevende for klatrerne, i form av antall høydemetere passert, har velt og uhell sørget for at noen har tapt tid. En av dem er storfavoritt Alberto Contador.

- Jeg tror at man kommer til å se oss kjøre offensivt. Alberto skal hente tilbake litt av tiden han har tapt, så det er klart at han skal ut å angripe, sa Contadors lagkamerat Chris Anker Sørensen til Ritzau på onsdag.

Den klatresterke dansken, som har vist gode takter i år, med blant annet en 6. plass i Liege-Bastogne-Liege og seier i klatrekonkurransen i Romandiet rundt, blir nok en av Contadors viktigste hjelpere i fjellene.

Les også:Contador er optimistisk igjen

Anker Sørensen er ikke den eneste som forventer seg et aldri så lite fyrverkeri fra spanjolen. Også Rabobanks sportsdirektør Erik Breukink mener at Contador er mannen man må passe på.

- På den første dagen i fjellene vil alle være nysgjerrige på å se hvem som er sterke, men Luz-Ardiden vil bli en spennende finale, siden en rytter som Contador ikke vil nøle med å angripe om han føler seg sterk. Det er en av de dagene som vil være med å avgjøre Tour de France, sier den mektige sportsdirektøren til cyclingnews.

Legger presset over på brødrene Schleck
Nederlenderen mener at Contador rett og slett ikke har noe valg. Om han er sterk, så må han tråkke til.

- Når Contador føler seg sterk må han ta inn tid dag for dag. Om han ikke starter å ta inn tid i morgen (torsdag), så er det en sjanse brukt opp. Om han ikke angriper er det et mulig tegn på at han ikke er så sterk.

Hovedpersonen selv, Alberto Contador, var først og fremst fornøyd med at han ikke hadde noen problemer med kneet sitt på onsdagens etappe. Kneet som på hviledagen så både forslått og hovent ut virker nå til å lege seg akkurat i tide til fjelletappene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- På Luz-Ardiden tror jeg alle vil kjøre avventende. Noen må åpne løpet og det tror jeg blir Schleck-brødrene, men før vi får sett hvordan etappen utvikler seg er det vanskelig å si, forklarer Contador til Saxo Banks-hjemmeside.

Han legger dermed press på sine største rivaler for å åpne rittet, til tross for at han selv har 1.30 å ta igjen på yngstemann Schleck. Så gjenstår det å se om han mener det han sier, eller om det hele er et spill for galleriet. Det som er sikkert og visst er at kampen om sammendraget starter nå.

---- Tour de France-quiz ----

Dagens spørsmål (14. juli) :

Som første nordmann tok Dag Otto Lauritzen en etappeseier i Tour de France på toppen av dagens avslutningsstigning, Luz Ardiden. Men ihvilket år?

1) 1985 2) 1986 3) 1987

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: procycling.no sykkelbukse, inkl. ben.

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken