*Nettavisen* Sport.

Contador skal gjenskape Tour-seier

Foto: FRANCK FIFE (scanpix)

Alle som har vunnet på Plateau de Beille har tatt den gule trøyen samme tour, skjer det også i år?

16.07.11 10:43

Plateau de Beille har bare vært med i Tour de France ved fire anledninger. Alle gangene har vinneren på Plateau de Beille også tatt hjem sammenlagtseieren og den gule trøyen.

Marco Pantani gjorde det i 1998, Lance Armstrong i 2002 og 2004, og sist Alberto Contador i 2007. Om Plateau de Beille-statistikken holder vann vil årets Tour de France-vinner åpenbare seg i den knallharde stigningen rytterne skal opp lørdag.

- Plateau de Beille er en utrolig hard klatring. Jeg husker den klart fra 2007. Men etappen dreier seg ikke bare om den siste stigningen, uttaler Alberto Contador til velonation.

Contador har helt rett, rytterne skal nemlig over fem kategoriserte stigninger før de når bunnen av Plateau de Beille. To av de, Col de la Core og Col d’Agnes, er førstekategorier.

Uproblematisk kne
Det har vært mye snakk rundt Alberto Contadors kne. Problematikken er forhåpentligvis borte foran den avgjørende etappen til Plateau de Beille.

- Kneet mitt er bedre. På begynnelsen av etappen (fredagens, vår anm.) følte jeg det litt, men på slutten av dagen var det ingen problemer. Forhåpentligvis er jeg i perfekt tilstand i morgen, sa Contador etter fredagens etappe til Lourdes.

- Jeg tror etappen er perfekt for å ta tid, hvis jeg er frisk, fortsatte den offensive spanjolen.

Contadors sportsdirektør Bjarne Riis bekymrer seg ikke enda, han mener at Giro d’Italia-vinneren kan fortsette å tape tid, men fortsatt kjempe om sammenlagtseieren.

- Han kan tape 10 eller 15 sekunder igjen, men han er fortsatt med i kampen, mener Riis, ifølge cyclingnews.

- Når han får en god dag tror jeg hele Tour de France vil endre seg, men han trenger en god dag.

- Schlecks må angripe
- Schleck-brødrene må angripe, selvfølgelig, mener Alberto Contador foran etappen til Plateau de Beille.

- Situasjonen deres er komplisert fordi de har misbrukt muligheter til å ta tid på en rytter som Evans. En veldig solid rytter, sterk i fjellene og på tempo. Det er ingen tvil om at de må røre på seg igjen, konkluderer Saxo Bank-SunGuard-rytteren.

Bjarne Riis kjenner brødrene fra Luxembourg bedre enn de fleste, men når det internasjonale pressekorpset spør om hvordan Schleck 1 og Schleck 2 vil oppføre seg oppover Plateau de Beille nekter dansken å svare på seriøst vis.

- De venter nok på hverandre, spøker Riis.

- Jeg vet ikke hva taktikken deres er, fortsetter han. Men som deres tidligere sportsdirektør har han vel en anelse om hvordan de tenker?

- Ja, men den informasjonen forblir på lagbussen.

Dagens spørsmål (16. juli) :

Tour de France har hatt målgang på Plateau de Beille fire ganger tidligere. Hva har de fire som har vunnet disse etappene til felles?

1) De vant Tour de France samme år som de vant etappen til Plateau de Beille 2) De vant klatretrøyen samme år som de vant etappen til Plateau de Beille 3) De har alle kjørt for Rabobank

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: procycling.no sykkelbukse, inkl. ben.

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.