RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Contador tapt for Riis?

Bjarne Riis Alberto Contador brukt til blogg
Bjarne Riis Alberto Contador brukt til blogg Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Dansk avis hevder at stjernesyklisten er svært misfornøyd med lederstilen til Saxo Bank-sjefen.

Bjarne Riis og hans Saxo Bank-lag er inne i en tung periode.

Etter at Alberto Contador ble utestengt for doping av CAS, har laget fått mange ekstra bekymringer.

På mandag var laget innkalt til UCIs lisenskomite, hvor de måtte forsvare hvorfor laget ikke skulle miste World Tour-lisensen etter at Alberto Contadors poeng ble strøket (hans poengfangst sto for 68 prosent av lagets totale poengfangst).

Misfornøyd med Riis
Bedre blir det ikke av at Alberto Contador nå vurderer å forlate det danske storlaget. Det hevder den danske avisen B.T.

Da Contador ble dømt for brudd på dopingbestemmelsene ble hans kontrakt med laget selvsagt brutt. Samtidig gikk både Bjarne Riis og Alberto Contador ut og uttrykte lojalitet overfor hverandre. Det var derfor ventet at spansjolen ville returnere til Saxo Bank når hans dopingdom er ferdigsonet, den 5. august.

Nå kan det virke som at det ikke skjer.

- Contador er ikke spesielt fornøyd med det sportslige nivået i Saxo Bank. Det fikk han oppleve under fjorårets Tour de France, og siden den gang har ikke laget blitt noe bedre, sier en anonym kilde til den danske avisen.

Men det er ikke bare det svake sportslige nivået som skal ha irritert den spanske superstjernen. Han skal heller ikke ha likt den kontrollerende lederstilen til Bjarne Riis. En lederstil, som blant annet skal ha ført til at Contador har måttet legge om kostholdet.

- På Saxo Bank har man en klar filosofi om hva rytterne skal spise. Anne Dorthe Tanderups strenge diett og meninger om hva som er riktig ernæring harmonerer ikke med Contadors synspunkter, hevder den anonyme kilden.

Movistar neste stopp?
Til tross for en dopingdom på samvittigheten virker Alberto Contador til å være en svært ettertraktet mann. Det spanske storlaget Movistar, som allerede har stjerner som Alejandro Valverde og Juan Jose Cobo i stallen, skal være favoritter til å få spanjolens signatur.

Contadors agent og bror, Fran Contador gjør sitt for å slukke flammene den danske pressen har skapt.

- Vi skal om ikke lenge i forhandlinger med Bjarne Riis, og Alberto vil gjerne fortsette samarbeidet hevder han.

Så spørs det om det fortsatt er Contadors standpunkt om Saxo Bank skulle miste sin World Tour-lisens.

PS: Alberto Contador bruker tydeligvis utestengelsen godt, for på twitter kunne han torsdag meddele at han hadde satt ny personlig rekord i hans lokale testbakke.

(Kilder: sporten.dk/ekstrabladet.dk)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere