Kampen om den røde trøyen i Vuelta a España har dreiet seg om to navn – Alberto Contador og Joaquim Rodríguez.

Spania rundt er Contadors comeback i Grand Tour-sammenheng etter dopingdommen, mens Rodríguez endte på andreplass i Giro d’Italia inneværende sesong. Spanjolenes inngang til rittet er med andre ord svært kontrastfylte.

Kanskje er det derfor 29-åringen fra Pinto utenfor Madrid ikke har maktet å følge «lille sigar» helt til døren i årets Vuelta a España. Den 33 år gamle syklisten fra Barcelona leder Spania rundt med 28 sekunder på rittets andre og siste hviledag.

- Jeg håper på en forlengelse av måten jeg har syklet rittet på så langt. Katjusja har beviselig evnen til å kontrollere rittet, men jeg har ingen stor luke, uttaler Rodríguez ifølge velonation.com.

El Purito har to pallplasser og seks topp ti-plasseringer i Grand Tours, søndag kan han sykle inn i Madrid som vinner av sitt første store etapperitt.

- Jeg er fokusert på å kjempe om et maksimalt resultat, det er å vinne Vuelta a España, sier Katjusja-kapteinen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Contador savner regnet
Bare Alberto Contador står igjen som utfordrer til den rutinerte lederen av rittet etter at både Chris Froome og Alejandro Valverde har kastet inn håndkledet. Ettersom Saxo Bank-Tinkoff Bank-rytteren har måtte seg slått av Rodríguez ved flere anledninger ber han til værgudene om hjelp.

- Jeg ønsker meg en regnfull dag, det hadde passet meg godt, forteller Contador ifølge velonation.

Deltagerne i Vuelta a España opplevde ekstrem varme i starten av rittet. El Pistolero vender seg nå til en gammel alliert i håp om å ta ledelsen fra Joaquim Rodríguez.

- Vi har hatt ekstraordinært vær i Vuelta a España. Men ikke regnet, som jeg ser på som en alliert, uttaler 29-åringen.

Rodríguez: - Det tøffeste er bak oss
Men kanskje kommer Contadors bønn for sent. Joaquim Rodríguez mener rytterne har lagt de verste etappene bak seg på den andre hviledagen.

- Det er sant at noen harde stigninger som Fuente Dé og Bola del Mundo, samt etappene til Valladolid og Segovia, ikke er lette, men de tøffeste er bak oss, mener han.

Rodríguez økte sin sammenlagtledelse til 28 sekunder på den sekstende etappen til Cuitu Negru. 33-åringen herjet nok en gang med konkurrentene, Contador inkludert.

- Vi forsøkte, var Contadors umiddelbare reaksjon.

- Likegyldig til resultat og det faktum at Joaquim er veldig sterk er jeg veldig fornøyd med hvordan vi gjennomfører rittet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Avgjøres i Contadors bakgård
Den tjuende etappen til Bola del Mundo vil avgjøre kampen om Rodríguez’ røde trøye.

Stigningen til mål ligger svært nær Madrid, altså i Alberto Contadors bakgård. Det uroer ikke rittlederen, som ble nummer til Bola del Mundo i 2010.

- Selvfølgelig vil Alberto være motivert til Bola del Mundo, men min lagkamerat Daniel Moreno er også fra Madrid. Han kjenner veiene til perfeksjon, forteller 33-åringen.

Vuelta a España fortsetter onsdag. Rytterne sykler fra Santander til Fuente Dé og fjelletappen er Alberto Contadors nest siste mulighet til å ta trøyen fra skuldrene til landsmannen Rodríguez.