Gå til sidens hovedinnhold

- Contador tvunget ned i lønn

Dansk nettsted mener Bjarne Riis' problemer går utover lagets store stjerne.

Det har lenge vært en dårlig skjult hemmelighet at Bjarne Riis har pengeproblemer.

Tinkoff Bank trekker seg ut av laget, og danske Riis mangler betydelig med penger til sitt sykkellag.

Nå skal det ha gått til det steget at lagets store stjerne, Alberto Contador, nærmest har blitt tvunget til å kutte lønnen sin med rundt 15 prosent. Det melder danske BT.

Tjener fortsatt godt
De skriver at Bjarne Riis har hatt et møte med sammenlagtkanonen, hvor dansken har fortalt Contador at han får 10-15 prosent mindre lønn neste år enn i år.

Contador skal ha forstått at det er vanskelige økonomiske tider for Riis og akseptert lønnskuttet.

I år har spanjolen tjent omtrent 25 millioner kroner, men må nå belage seg på noen millioner mindre. Gjennom sin personlige avtale med Specialized får imidlertid spanjolen rundt 15 millioner kroner, så han vil nok fortsatt få hjulene til å gå rundt.

Det kan likevel løse seg for Contador og Riis. Dansken er nemlig fortsatt i forhandlinger med noen potensielle sponsorer, som kan sørge for et liknende lønnsbudsjett som det laget hadde i år.

Les også: Contadors lagkamerater frykter lønnskutt

Venter han på Alonso?
Verken Contador-leiren eller Saxo-Tinkoff vil kommentere BTs opplysninger.

Tidligere har det vært mye snakk om at Contador er på vei vekk fra Riis. Spanjolens gode venn Fernando Alonso hadde nemlig planer om å lage et sykkellag før neste sesong, men den planen ble lagt død da han ikke fikk lisensen til Euskaltel.

Foran 2015 har imidlertid Formel 1-kjøreren bestemt seg for å bygge et helt nytt sykkellag. Da vil Contador fortsatt være kontraktsbundet til Riis, men dersom han blir tvunget til å gå ned i lønn, kan det være en åpning for at han likevel forsvinner før kontraktstiden er over.

Kommentarer til denne saken