Søndag starter Critérium du Dauphiné. Flere av verdens beste syklister skal teste og finpusse formen en siste gang før Tour de France starter 29. juni.

Én av dem er Alberto Contador (Team Saxo-Tinkoff). 30-åringen har ikke vært på sitt beste så langt i år, hans eneste seier er fra kongeetappen i Tour de San Luis, i januar.

Les også: Contador vant til slutt

- Jeg tenker ikke på å vinne
Foran Critérium du Dauphiné er det tydelig at den spanske stjernen og arbeidsgiveren hans Team Saxo-Tinkoff har forskjellige forventninger til det franske etapperittet.

- Nå handler det om å forberede meg til Tour de France. Jeg er avslappet med tanke på målsetninger i Critérium du Dauphiné. Det er ikke et ritt jeg og laget kommer til å ta ansvar i, og jeg tenker heller ikke på å vinne rittet sammenlagt, sa Contador på en pressekonferanse i forkant av rittet.

Skal teste formen
Løypeprofilen til årets Critérium du Dauphiné er tøff og setter rytterne på en skikkelig prøve. Derfor bruker Contador rittet som en siste oppkjøring til sommerens høydepunkt.

- Jeg er i Dauphiné for å se an formen min. Jeg er fornøyd med forberedelsene mine, men nå kan jeg se om jeg må gjøre noen endringer, forklarte spanjolen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Contador kjører for et toppresultat
Selv om det danske lagets sammenlagthåp tar lettere på oppgaven enn han ville gjort om det var Tour de France, er lagledelsen klokkeklar på at det er et godt resultat som gjelder.

- Vi kjører for Contador og går etter et toppresultat i sammendraget. Vi har ryttere som skal sette tempoet for Contador i fjellene, sier sportsdirektør Philippe Mauduit til Team Saxo-Tinkoffs hjemmeside.

Tre nordmenn på start
Søndagens første etappe i rittet er småkupert og 121 kilometer lang. Det er særlig på de to siste etappene sammenlagtrytterne får testet seg. Da skal de blant annet klatre Alpe d’Huez. Rittet avsluttes søndag 9. juni.

Det er tre nordmenn på start: Thor Hushovd (BMC Racing Team), Vegard Stake Laengen (Bretagne-Séché Environnement) og Edvald Boasson Hagen (Sky Procycling).

På den første etappen er det ventet at både Hushovd og Boasson Hagen har mulighet til å kjempe om seieren. I saken under leser du alt om etappene.

Les også: Mye «oppoverbakke» for Hushovd foran Tour de France