RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: REUTERS/SCANPIX)

Contador utestengt fra Tour de France.

Sist oppdatert:
Fjorårets vinner av Tour de France Alberto Contador får ikke muligheten til å forsvare triumfen.

Det er Tour de France-arrangøren ASO som har utestengt Astana, som er laget til Contador, fra sommerens ritt. Det melder AP. Først ble de ikke ønsket velkommen til Giro d'Italia, nå er sesongen nærmest ødelagt for laget som er bygd opp med tanke på de store etapperittene.

Påført sporten skade
ASO (Amaury Sport Organisation) sier at på grunn av skadene laget har påført Tour de France og sykling generelt i 2006 og 2007, har de bestemt seg for ikke å invitere Astana til deres ritt.

- Jeg syns det er viktig at ASO markerer at de bare vil ha lag som har hatt rent mel i posen over lengre tid, sier Atle Kvålsvoll til Nettavisen.

Arrangøren står bak en rekke ritt også utenom Tour de France blant annet det prestisjetunge vårrittet Paris-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege og etapperittet Paris-Nice.

- Tour de France-arrangøren rydder nå opp for internasjonal sykkelsport, sier Kvålsvoll.

Ny leder
Johan Bruyneel som var sportsdirektør i US Postal/Discovery under alle årene Lance Armstrong vant Tour de France, ble etter fjorårets sesong ny sportsdirektør for Astana. Han har hele tiden hevdet at han snudd opp ned på lagets moral og at han jobber knallhardt mot i kampen mot doping.

- For nye ryttere og ledere kan det føles urettferdig at laget ble utestengt. Det betyr at de fortsatt er forbundet med det som skjedde i fjor, sier Kvålsvoll.

Astana var i fjor laget til Tour de France-favoritten Alexandre Vinokourov, som ble tatt for doping under fjorårets ritt. Han hadde da vunnet to etapper. Laget forlot øyeblikkelig fjorårets Tour de France i skam. Han var imidlertid ikke den eneste rytteren på laget som ble felt av dopingtester. Andrej Kashechkin og Matthias Kessler ble også utestengt i løpet av fjoråret.

- Beklagelig
I år har Astana en rekke nye navn i stallen blant annet på grunn av nedleggelsen av laget Discovery. Det betydde at ryttere som Alberto Contador og fjorårets tredjemann i touren Levi Leipheimer kom til Astana før denne sesongen.

- Det er beklagelig at Contador ikke kan forsvare seieren fra i fjor, men det er ofte slik at noen få ødelegger for flere og det får konsekvenser. Samtidig har jo han også vært under oppsikt, sier Kvålsvoll.

Contador er bundet av en kontrakt med laget og trolig får han derfor ikke muligheten til å skifte lag før touren.

- Tror du Contador får gå til et nytt lag?

- Det har skjedd noen få ganger at utøvere under kontrakt har byttet lag. Det kan hende at ryttere har det som en klausul i kontrakten at de skal få sykle Tour de France. Men jeg vet ikke hva tilfellet er i denne saken. Men det er helt klart en krise for dette laget, sier Kvålsvoll.

Les flere sykkelsaker her
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere