Gå til sidens hovedinnhold

Contador vil bruke løgndetektor

Slik skal spanjolen bevise at han spiste forurenset kjøtt.

- Avgjørelsen blitt tatt på bakgrunn av sannsynligheter. Hvis voldgiftsmennene mener at han er 51 prosent uskyldig, så vinner han saken.

Ordene tilhører Gorka Villar, gjengitt av elpais.com. Advokaten koordinerer Alberto Contadors juridiske mannskap, som skal ut i «krigen» om få dager.

Det nærmer seg nemlig en avgjørelse i Alberto Contadors dopingsak - tro det eller ei. Spanjolen skal legge ut sitt forsvar mellom 21. og 24. november i CAS (den internasjonale sportsdomstolen).

Der kjemper han mot WADA (verdens antidopingbyrå) og UCI (det internasjonale sykkelforbundet) som mener det er grunnlag for å koble Saxo Bank-Sungard-rytterens positive dopingtest opp blodoverføring(er).

Hvis det skulle være noen tvil: Alberto Contador dopingprøve, på den siste hviledagen i 2010-utgaven av Tour de France, viste spor av Clenbuterol. Laboratoriet i Cologne i Tyskland fant 50 pikogram (1 pikogram er 0,001 nanogram) i spanjolens prøve, noe som er 400 ganger mindre enn hva det WADA-krediterte laboratoriene er nødt til å kunne avsløre.

Contador: - Vil ikke akseptere noen straff
Contador fornekter ikke at stoffet var i blodet hans, men insisterer på at han ikke har tatt det med vilje. Han vil gjøre alt for å frifinne seg selv, og dermed redde resultatene han har syklet inn i 2011.

- Når du ikke har gjort noe galt, har du ingen ting å frykte.

- Jeg kjemper for stoltheten. Det kommer ikke på tale å akseptere noen form for sanksjon, sa han i starten av november.

Les også: - Jeg frykter ingenting

Det spanske sykkelforbundet støtter Contador, og det vil bli satt av mye tid og ressurser i Lausanne om nøyaktig én uke. Uansett hvilken part som vinner, vil diskusjonen fortsette ut spanjolen sykkelkarriere, og vel så det.

Prestisjeduell
Britiske Mike Morgan er en av fire advokater som skal representere 28-åringen. Han vil få støtte av de rutinerte herremennene James Vivian og Paul Scott, de vil blant annet sette spørsmålstegn til verdien av det biologiske passet.

Den mest overraskende hjelperen er nok amerikanske Louis Rover. Han er ekspert på løgndetektorer, og han vil bevise at Alberto Contador snakker sant når han forklarer seg for CAS.

For å få plass til Louis Rover, har advokatlaget kvittet seg med italienske hematologisten Giuseppe Banfi.

Det er WADA som vil betale for rettssaken. Men de får også hjelp fra UCI, som vil leie inn en spansk advokat, som vil vise at det er svært uvanlig med forurenset kjøtt i Spania. For å bevise dette vil slakteren som solgte kjøttet vitne i retten.

WADA vil også benytte muligheten til å forsvare det biologiske passet og deres forklaring om at Alberto Contador benyttet seg av (minst) én blodoverføring.

Det blir med andre ord en heftig debatt i Lausanne neste uke. Forvent deg at den endelige avgjørelsen fra dommerne i CAS vil ta tid, lang tid...

Reklame

Halv pris på bestselgere hos Oakley