*Nettavisen* Sport.

Contador vil doperne til livs

Foto: Lionel Bonaventure (AFP/Scanpix)

29-åringen setter egne problemer på kontoen for «urett».

26.11.12 09:21

Ja, du forsto tittelen rett.

Fra Team Saxo Bank-Tinkoff Banks treningsleir på Gran Canaria, har Alberto Contador hevet stemmen mot dem som trekker sykkelsporten ned i gjørma; doperne.

Ja, det er den samme Contador som var utestengt fram til august i år på grunn av funn av clenbuterol i kroppen hans under 2010-utgaven av Tour de France.

- For sykkelsportens del, bør det være nulltoleranse. Jeg uttrykker meg mildere enn visse andre, men det er klart at det ikke er rom for juksemakere, sier Contador til «Étape 2» på tv-kanalen France 2.

Dette ifølge nettstedet cyclismactu.net.

Pynter på Armstrong-uttalelser
Utsagnet rimer dårlig med uttalelsene fra samme mann om Lance Armstrong for noen uker siden.

Da virket det som Contador tok sin tidligere Astana-kompis i forsvar:

- Han blir ydmyket og lynsjet, etter min mening. Han blir knust, uttalte han blant annet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Konfrontert med hvorvidt han fortsatt støtter den tidligere tourvinneren, svarer han følgende:

- Uttalelsene mine ble feiltolket. Jeg var bare litt ironisk da jeg sa at han ville bli savnet. Dersom Armstrong blir dømt, og kjent skyldig, da bør han få sin straff, sier han nå.

Saxo Bank i trøbbel etter karantene
Mens Armstrong nå har fått sju Tour de France-titler fradømt, har spanjolen mistet en – i tillegg til Giro d’Italia-seieren året etter.

- Jeg forholdt meg til reglene, men de sa at seierne ikke var mine. Det er ikke rettferdig, fastholder han.

Etter at han kom tilbake etter utestengelsen voldgiftsretten idømte han, vant han Vuelta a España.

Regelverket til det internasjonale sykkelforbundet fratar ryttere som har returnert fra dopingkarantene retten til å kjøre inn poeng resten av sesongen.

Truer med å droppe Tour de France
Ettersom Saxo Bank-laget stort sett har vært bygd rundt den sterke spanjolen, har den magre poengfangsten gjort at WordTour-lisensen henger i en tynn tråd.

Contador «kjørte inn» 290 av 401 poeng, noe som betyr at mannskapet til Bjarne Riis bunner lista med sine 111 poeng. Ifølge avisen De Telegraaf ligger Argos-Shimano best an til å kapre den siste lisensen.

Den Pinto-fødte mannen legger nå press på forbundet ved å så tvil rundt sin egen Tour de France-deltakelse.

- Selvsagt hadde jeg likt å kjøre touren. Jeg har allerede gått glipp av årets utgave, men dersom jeg finner ut at vi blir invitert kun et par måneder i forveien, kjører jeg ikke. Jeg trenger nok tid til å forberede meg.

- Dersom det ikke skjer, kommer jeg ikke til å starte rittet, sier Contador med klar adresse til det internasjonale sykkelforbundet.

Dersom det danske laget får prokontinental status i 2013-sesongen, er de avhengig av invitasjoner for å stille i de største sykkelrittene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.