Chris Froome og Alberto Contador er kanskje de to største favorittene til å vinne årets Tour de France. På onsdagens tempoetappe i Critérium du Dauphiné skulle de to måle krefter.

Det ble på forhånd antatt at briten skulle være sterkere, men at spanjolen skulle bite godt fra seg. Realiteten var en annen.

Ydmykelse
For Contador var nemlig langt under sitt normale nivå og tapte rett i underkant av tre minutter på sin britiske motstander, som i sin tur kjørte en helt ålreit tempo.

Så dårlig var Contador, at han opplevde alle temposyklisters mareritt. Med fire kilometer igjen til mål, blåste nemlig Sky-rytter Riche Porte forbi ham. Australieren startet to minutter bak Contador.

- Dette var ikke en god dag, og jeg hadde ikke noe trøkk, sa Contador etter rittet, ifølge cyclingnews.com.

- Jeg prøvde å holde en stabil frekvens på slutten, men det er alltid det samme på den lange tempoen i Dauphiné. Jeg føler meg aldri bra og taper alltid tid.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Allergitrøbbel
Det er vel en sannhet med visse modifikasjoner. Både i 2009 og 2010 kjørte nemlig Contador inn topplasseringer på tempoetappen i Dauphiné. Etter utestengelsen har det imidlertid gått tråere på tempo.

Etter etappen skyldte 30-åringen på blant annet allergi.

- Det var noen tøffe øyeblikk for meg, på grunn av allergi. Å være så langt bak? Det er ikke veldig farlig, men det hadde selvfølgelig vært bedre om jeg hadde vært foran ham (Froome). Men jeg vet at Dauphiné er Dauphiné og touren er touren. Disse allergiene burde være borte til det. Det er også bra at tempoen i touren kommer sent i rittet.

Mannen som ydmyket Contador, Richie Porte, vil ikke avskrive spanjolen før Tour de France.

- Man kan aldri avskrive ham, sier Porte til cyclingnews.com.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Han vet hvordan man vinner
Porte trekker frem at ingen trodde at Cadel Evans skulle bli nummer tre i Giro d’Italia, før det italienske storrittet startet.

- Er det én i feltet som vet hvordan man vinner Tour de France, er det Alberto Contador.

Selv om han ikke kjørte sin beste tempo, viste Froome langt bedre takter enn Alberto Contador, og de fleste av de andre sammenlagtkanonene. Etterpå var han usikker på hva Contador drev med.

- Jeg vet ikke hva hans strategi er. Kanskje han sparte seg til fjellene, sa Froome, ifølge De Telegraaf.

- Dette er selvfølgelig et godt resultat for meg, og det var en god test for å sjekke hvor bra beina er.

Etter at Froome gikk seirende ut av rittets første duell med Contador, skal man ikke se bort fra at spanjolen vil finne på noe på den tøffe etappen som venter torsdag. Etappen avsluttes med en 12,7 kilometer lang bakke med en gjennomsnittlig stigning på syv prosent.