RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Contadors lagkamerat dopingtatt

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Saxo-Bank-stjernen testet positivt for clenbuterol etter seier i Japan.

Michael Rogers (Team Saxo-Tinkoff) har testet positivt for det forbudte stoffet clenbuterol.

Det melder det internasjonale sykkelforbundet UCI, som har suspendert den australske 33-åringen med umiddelbar virkning.

Den positive prøven stammer fra årets Japan Cup den 20. oktober. Rogers vant rittet foran newzealender Jack Bauer fra Garmin-Sharp og italienske Damiano Cunego fra Lampre-Merida.

Ifølge en pressemelding fra Saxo-Tinkoff onsdag skal Rogers ha forklart overfor lagledelsen at han har fått i seg stoffet uten sin viten.

Rogers har tre ganger blitt verdensmester på tempo. Han har også vunnet Tour of California (2010) og Tyskland rundt (2003). Hans beste plassering i Tour de France er 9. plass i 2006.

Rogers har også innrømmet å ha samarbeidet med den kontroversielle legen Michele Ferrari, men bedyret den gang at forholdet ikke skal ha dreid seg om doping.

I løpet av sin karriere har han blant annet syklet for Quick Step, T-Mobile og Team Sky. I 2012 fungerte han som road captain for Team Sky, da Bradley Wiggins gikk helt til topps i Tour de France.

Alberto Contador, Rogers nåværende lagkamerat på Bjarne Riis sitt Saxo-Tinkoff, testet også postivt for clenbuterol i 2010 under Tour de France. En mikorskopisk mengde ble funnet i urinen til spanjolen, som senere ble fratatt sin Tour de France-tittel. Contador hevdet at han fikk i seg stoffet gjennom matforgiftning.

Stoffet står på WADAs dopingliste under kategorien anaboler. Clenbuterol øker muskelveksten i kroppen, men kan også ha en stimulerende effekt på utøveres utholdenhet.

PS! UCI melder også at den belgiske syklisten Jonathan Breyne (Crelan-Euphony) også har testet postitivt for clenbuterol i en prøve fra Tour of Taihu Lake 5. november i år.

Les også: Contador utestengt i to år

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere