Michael Rogers (Team Saxo-Tinkoff) har testet positivt for det forbudte stoffet clenbuterol.

Det melder det internasjonale sykkelforbundet UCI, som har suspendert den australske 33-åringen med umiddelbar virkning.

Den positive prøven stammer fra årets Japan Cup den 20. oktober. Rogers vant rittet foran newzealender Jack Bauer fra Garmin-Sharp og italienske Damiano Cunego fra Lampre-Merida.

Ifølge en pressemelding fra Saxo-Tinkoff onsdag skal Rogers ha forklart overfor lagledelsen at han har fått i seg stoffet uten sin viten.

Rogers har tre ganger blitt verdensmester på tempo. Han har også vunnet Tour of California (2010) og Tyskland rundt (2003). Hans beste plassering i Tour de France er 9. plass i 2006.

Rogers har også innrømmet å ha samarbeidet med den kontroversielle legen Michele Ferrari, men bedyret den gang at forholdet ikke skal ha dreid seg om doping.

I løpet av sin karriere har han blant annet syklet for Quick Step, T-Mobile og Team Sky. I 2012 fungerte han som road captain for Team Sky, da Bradley Wiggins gikk helt til topps i Tour de France.

Alberto Contador, Rogers nåværende lagkamerat på Bjarne Riis sitt Saxo-Tinkoff, testet også postivt for clenbuterol i 2010 under Tour de France. En mikorskopisk mengde ble funnet i urinen til spanjolen, som senere ble fratatt sin Tour de France-tittel. Contador hevdet at han fikk i seg stoffet gjennom matforgiftning.

Stoffet står på WADAs dopingliste under kategorien anaboler. Clenbuterol øker muskelveksten i kroppen, men kan også ha en stimulerende effekt på utøveres utholdenhet.

PS! UCI melder også at den belgiske syklisten Jonathan Breyne (Crelan-Euphony) også har testet postitivt for clenbuterol i en prøve fra Tour of Taihu Lake 5. november i år.

Les også: Contador utestengt i to år