Ting går ikke bare bra for Bjarne Riis om dagen. I kjølvannet av Tour de France ble det klart at Tinkoff ville tre ut av laget som sponsor, noe som har skapt et behov for å få inn nye midler for å finansiere opplegget til sykkellaget.

Nå, tidlig i oktober, har det ikke kommet inn noen sponsor. Samtidig har 15 av rytterne i årets stall kontrakter som løper ut ved årsskiftet, ifølge Feltet.dk. Av disse 15 har én, Anders Lund, besluttet å legge opp.

Det betyr at det er 14 mann som venter i spenning på hva som skjer.

Håper å bli
Én av dem som mangler kontrakt er sveitseren Oliver Zaugg. Klatreren håper å kunne bli værende i laget.

- Jeg håper å bli på laget, sier han til Feltet.dk.

- Det har vært veldig bra å være på laget - og meget spennende. Etter nesten en sesong på laget er det enda bedre enn den første tiden, siden man kjenner folkene i laget langt bedre. Jeg er meget glad for å være på dette laget, og jeg liker menneskene i laget, sier Zaugg.

Zauggs største seier i karrieren var da han vant Il Lombardia i 2011.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Frykter lønnskutt
Nicki Sørensen har syklet for Bjarne Riis siden 2001. Den danske veteranen ønsker å fortsette karrieren.

- Det er noen positive indikasjoner fra Bjarne, men uten om det vet vi ikke noe spesifikt om hvor vi står, sier veteranen til bt.dk.

Situasjonen ligner noe Sørensen opplevde i 2004. Da måtte Bjarne Riis bruke penger fra egen lomme for å redde laget, samtidig som rytterne gikk med på et betydelig lønnskutt.

Riis sier følgende om situasjonen.

- Vi jobber med å få på plass de siste detaljene. Forhåpentligvis vil vi kunne annonsere noe konkret snart.

(Artikkelen fortstter under bildet)

Brudd på grunn av Twitter-uttalelser
Under Tour de France gikk Oleg Tinkov, mannen bak Tinkoff, fullstendig bananas på Twitter ved flere anledninger.

Lagets stjerne, Alberto Contador, fikk gjennomgå. Det var derfor ingen stor overraskelse at det ble et brudd mellom Tinkov og Riis i etterkant av touren.

Nå bekrefter også Riis at Tinkovs offentlige profil var noe av grunnen.

- Ja, det er en av årsakene. Man kan jo ha mange meninger om hvordan man skal uttale seg. Han har sine meninger, og det må stå for hans regning, sier Riis til Feltet.dk.

Disse står uten ny kontrakt i Saxo Tinkoff Bank ifølge BT.no: Nicki Sørensen, Karsten Kroon, Christopher Juul-Jensen, Mads Christensen, Jonas Aaen Jørgensen, Sergio Paulinho, Matteo Tosatto, Bruno Pires, Oliver Zaugg, Takashi Miyazawa og Benjamin Noval.