Team Saxo Bank bekreftet i en pressemelding forrige uke at Alberto Contador vil sykle for det danske laget til og med 2015-sesongen.

29-åringens dopingutestengelse utløper 5. august 2012. Det er ingen hemmelighet at spanjolen jakter en ny triumf i Vuelta a España i august/september.

Resultater er noe Bjarne Riis' mannskap sårt trenger.

Les også: Contador har signert

Laget ligger per dags dato nederst på world tour-rankingen av de 18 lagene som er «inne i varmen» på det øverste nivået. Bak truer en rekke sterke profesjonelle kontinetallag som både har syklet inn og kan kjøpe seg til poeng ved å signere poengsterke ryttere.

UCI endrer ikke mening
Den siste muligheten, kjøpe poeng (rytterne tar med seg alle poengene til sitt nye lag, vår.anm.), kan også Riis benytte seg av. Men spørsmålet er hvor mye han har igjen på budsjettet etter signeringen av Alberto Contador.

Men vil spanjolens poeng telle?

Ifølge UCIs nye regel av fjoråret vil de ikke gjøre det de to første sesongene. Det internasjonale sykkelforbundet skal for øvrig møtes torsdag, men da er ikke Alberto Contador og Saxo Banks situasjon på dagsorden. Det forteller UCIs talsmann, Enrico Carpani, til tv2sport.dk.

- Saken med Contador er ikke på dagsorden, og vi har ingen planer om å endre noe i forhold til det vi tidligere har bestemt, sier han.

Han er informert om at Bjarne Riis har kritisert UCIs regel. Dansken har tidligere uttalt at han ikke tror regelen holder vann.

Les også: Riis undres over UCI-regel

CAS sa nei til «ekstrastraff»
- Det betyr ikke at regelen blir endret selv om den blir diskutert. Det er forskjellige meninger omkring regelen, men den gjelder fremdeles, fastholder Carpani.

Det er ikke uten grunn at UCIs regel har vært mye diskutert. WADA, det internasjonale antidopingforbundet, tillater nemlig ikke ekstrastraffer for dopere. Derfor kan blant andre dopingtatte David Millar sykle OL i London.

Les mer om problemstillingen her (ekstern lenke)!

Om spanjolens resultater får telle på Saxo Banks ranking gjenstår å se, men det er ingen tvil om at UCI har en dårlig sak hvis det hele skal avgjøres i CAS, idrettens voldgiftsrett.

Les også: Eksdoper styrker Cavs vinnersjanser