Alberto Contador vinner årets Vuelta a España. Bare en paradetur inn til Madrid gjenstår for rytterne.

Seieren blir spanjolens første siden dopingutestengelsen. Saxo Bank-rytteren returnerte til sykkelsporten i Eneco Tour, 12 dager før starten av vueltaen.

Og når 29-åringen nå vinner sin andre vuelta, er det spesielt en mann han takker. Den mannen er Bjarne Riis.

Dypt takknemlig
- Jeg kan ikke sette prosent på det, men han har betydd veldig mye, sier Alberto Contador til sporten.tv2.dk.

- Jeg er dypt takknemlig overfor Bjarne. Han har hatt tillit til meg, og vært der for meg i alle disse månedene. Han har vist full tillit, og ikke tvilt et sekund. Den seieren er like mye hans, som den er min.

Det så imidlertid lenge ut til å bli vanskelig for Contador å vinne rittet som avslutter i hans hjemtrakter. Joaquin Rodriguez viste seg nemlig å være i sin beste form, og Contador slet med å distansere den lille og akselerasjonssterke spanjolen i bakkene. Først på den mindre kuperte etappen til Fuente Dé, måtte «Purito» kapitulere.

- Vi har kjempet hele veien. Vi har aldri gitt opp, og så grep vi sjansen den dagen det gjaldt, sa Bjarne Riis etter lørdagens etappe, ifølge sporten.dk.

Les mer:Contador vant etter sjokkmanøver

Spesiell
Seieren i årets vuelta er også ekstra spesiell for Contador. Det kunne man blant annet se på hans elleville feiring da han vant den 17.etappen og på mange måter avgjorde sammendraget til sin fordel.

- Denne seieren er veldig spesiell. Jeg ville gjøre mitt beste for å vinne, men det var dyrekjøpt – spesielt den første uken av vueltaen. På grunn av rytmen i den første uken, har jeg vært sliten i rittets andre del. Men jeg visste at andreplassen ikke dugde, jeg måtte kjempe for førsteplassen. Heldigvis lyktes jeg.

Contador kunne også fortelle at denne seieren langt fra var en tilfeldighet. Det er dette han trente for, mens han var utestengt.

- Dette er et resultat av et velutført arbeid. Jeg har trent meg halvt i hjel. Jeg har kjørt tusenvis av kilometere for å rekognosere etappene. Jeg har gjort alt som var mulig for å nå dette målet. Det har vært hardt. Jeg er glad, men dette er også en kjempelettelse.

Alberto Contador vinner årets Vuelta a España foran Alejandro Valverde og Joaquin Rodriguez.