Over flere år har Son vært en nøkkelbrikke i Tottenham, og det hele toppet seg forrige sesong da sørkoreaneren noterte seg for 23 mål i Premier League og delte toppscorertittelen med Mohamed Salah.

I sesongstarten har imidlertid den kvikke 30-åringen vært nærmere en skygge av seg selv foran mål. Null mål og én assist er fasit etter de sju første kampene, og nå virker ikke plassen i Contes ellever å være like sikker som tidligere.

– Må akseptere rotasjon

På pressekonferansen før tirsdagens møte med Sporting CP i Champions League, gjorde Tottenham-manageren nemlig det klart at Son ikke lenger er sikret en startplass da han fikk spørsmål om sørkoreanerens rolle i laget.

– Jeg tenker at når du prøver å bygge noe viktig, når du prøver å bygge noe med ambisjoner og prøver å være konkurransedyktig og kjemper for å vinne, så må du endre gamle vaner. Hvis ikke forblir du på samme sted og det betyr at man ikke ønsker å ha ambisjoner, sier Conte, gjengitt av Daily Mail.

Les også: Tirsdagens Premier League-rykter

– Av den grunn må alle spillerne akseptere rotasjon, spesielt på topp, hvor vi har fire spillere. For meg spesielt, er det veldig vanskelig nå å droppe en av disse fire spillerne, men jeg må ta den beste beslutningen for laget, også for spillerne.

Uttalelsene fra Conte kommer bare noen måneder etter at italieneren sa at han hadde vært gal hvis han droppet Son.

Sørkoreaneren ble hentet fra Bayer Leverkusen i 2015, og har vært en bærebjelke i Tottenham siden den gang sammen med Harry Kane. Nå mener imidlertid Conte at også de trenger konkurranse og ikke spille 90 minutter i hver kamp for at laget skal utvikle seg ytterligere.

– Den gamle vanen var at spillerne var vant til å spille hver kamp. Det som skjedde i denne type situasjonen er at man ikke har store muligheter til å vinne, sier Conte.

Les også: Tottenham-manageren oppsøkte Buckingham Palace etter dronningens død

– Man prøver å holde spillerne fornøyde, men store klubber har en stor stall. Akkurat nå har vi ikke en stor stall, men vi har nettopp begynt å prøve å gå denne veien.

Luksusproblem

Conte legger heller skjul på at han er godt fornøyd med angrepsrekka bestående av Kane, Son, Richarlison og Dejan Kulusevski.

– Jeg er sikker på at hver manager liker denne type problem.

– Jeg har muligheten til å velge ut tre viktige spillere og vite at jeg har en annen spiller på benken som er klar til å komme på og hjelpe oss, som i forrige kamp mot Marseille.

Tirsdagens Champions League-kamp mot Sporting CP har kampstart klokken 18.45. Du kan følge den direkte i Nettavisens livesenter.