Denne uken røk Tottenham ut av Champions League og dermed ser det ut til å bli nok en sesong uten sølvtøy for londonklubben.

Antonio Conte har hatt som vane å vinne trofeer i klubbene han har ledet, men i Spurs har det vist seg vanskelig og nå spekuleres det heftig i italienerens framtid. Tidligere sjef Mauricio Pochettino har blant annet blitt koblet med et comeback i klubben

Fredag stilte Conte til pressekonferanse og et av temaene han ble konfrontert med var et intervju stjernespilleren Richarlison gjorde nylig. Brasilianerens uttalelser ble tolket som kritikk av Conte, i kjølvannet av at han fått lite spilletid den siste tiden.

LES OGSÅ: Fagermo med innrømmelse etter millionsmell: - Vanskelig

Conte: - Egoistisk

I motsetning til media, tolker imidlertid ikke Tottenham-sjefen uttalelsene som direkte kritikk mot ham selv.

– Jeg har sett intervjuet og han kritiserte ikke meg. Han sa at sesongen hans har vært dritt og det stemmer, fordi sesongen hans har ikke vært god. Han har slitt med skader, sier Conte til pressen fredag.

– Han har scoret null mål for oss, bare to mål i Champions League og jeg mener fyren var ærlig da han sa at sesongen hans ikke har vært god. Hans sesong, og vår sesong, er ikke over, og det er tid til å komme på rett spor. Hvis han fortjener å spille, så vil jeg gi ham en mulighet, men om ikke så bruker vi en annen spiller, sier den italienske manageren.

Spurs-bossen medgir likevel at han ikke likte måten Richarlison gikk ut på i media.

– Hvis du spør meg, så tror jeg han skjønner selv at han har gjort en feil slik han framstår i resten av intervjuet. Han snakker om «meg, meg og meg», og ikke om oss. Det betyr at du kun tenker på deg selv og er egoistisk, mener Conte.

– På grunn av det har jeg analysert denne situasjonen og gjentatt til spillerne mine at om vi ønsker å bygge noe stort, hvis vi ønsker å kjempe om noe, om vi vil være konkurransedyktige og vinne trofeer, så må vi snakke om «vi» og «oss», ikke «meg». Snakker du kun om «meg» betyr det at du kun tenker på deg selv og ikke bryr deg om de andre i klubben, sier ringreven.

LES OGSÅ: Barcelona siktet for korrupsjon

Conte forteller videre at Richarlison skal ha bedt om unnskyldning for det som skjedde.

- Vi er for snille

Han påpeker videre at taktikk og det som skjer på banen, men at det aller viktigste er viljen og ærgjerrigheten til å ville vinne. Dette skal han ettertrykkelig ha gjort klart over alle spillerne i Tottenham, etter episoden med brasilianeren.

– Jeg har gode gutter, men noen ganger er det ikke nok å være gode gutter. Noen ganger må du vise den rette viljen, ofre deg selv for å kjempe og vinne kamper. Du må vinne dueller og, ja, være slem. Jeg føler at vi ofte er litt for snille, sier Conte.

– Men jeg er treneren og ansvarlig når slike ting skjer. Det skjer ikke hele tiden, men jeg må jobbe for å forbedre laget og moralen til spillerne. Det har alltid fungert tidligere og jeg håper det også vil skje her, sier Conte videre.

Ta Premier League-quizen:

- Har vært dritt

I Champions League-møtet med AC Milan denne uken spilte Richarlison bare de siste 20 minuttene og i tapet for Wolverhampton sist helg, fikk angrepsspilleren kun de siste fem minuttene og tilleggstiden. Det var etter Milan-kampen ha ga det omtalte intervjuet.

– Vi får se hva Conte sier i morgen, men det er ingen idioter her. Jeg er profesjonell, jeg jobber hver dag og jeg ønsker å spille. Det er fortsatt minutter igjen å spille denne sesongen, sa stjernen til ESPN Brazil.

– Denne sesongen, unnskyld uttrykket, har vært dritt, fordi jeg har ikke fått nok minutter. Jeg har slitt litt med skade, men når jeg går på banen, gir jeg alt. Jeg kom fra to gode kamper og mener jeg burde ha spilt, men jeg skal ikke klage, sa han videre.

Tottenham er ute av både Champions League og FA-cupen denne sesongen og dermed handler de meste i den resterende delen av sesongen om å kapre en plass blant de fire beste i Premier League.

Per nå ligger londonklubben på den viktige fjerdeplassen, men har bare tre poeng mer enn Liverpool på femteplass. De røde fra Merseyside har i tillegg én kamp mindre spilt enn Tottenham.