Gå til sidens hovedinnhold

- Costa Rica-kampen har tapt verdi

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen mener vennskapskampen mot Costa Rica har tapt mye av sin verdi. TV 2s fotballekspert frykter landslagssjef Åge Hareide sitter igjen med flere spørsmål enn svar før Italia-kampen.

Verken Thomas, Myhre, Erik Panzer Hagen, Claus Lundekvam, John Carew eller John Arne Riise spiller Norges «generalprøve» før den livsviktige VM-kvalifiseringskampen mot Italia 4. juni.

- Det beste hadde selvsagt vært å hatt med de beste folkene til denne kampen. Så sånn sett er noe av verdien av kampen borte, sier Mini Jakobsen til TV 2 Nettavisen.

- Proffene burde vært med
Han understreker likevel at han ser viktigheten av kampen.

- Kampen er lagt opp for å holde maskineriet i gang før Italia-kampen. Men Carew, Lundekvam, Riise og kanskje Panzer-Hagen burde absolutt vært med for å fått den best mulige oppladningen, mener Mini.

TV 2s fotballekspert frykter at landslagssjef Åge Hareide kommer til å sitte igjen med flere spørsmål enn svar etter Costa Rica-kampen.

- Jeg håper blant annet at Jan Gunnar Solli og Tommy Svindal Larsen gjør en god kamp på midtbanen. Det blir viktig for Hareide å teste ut formen deres. Spiller de dårlig, kan han få problemer med å komponere en slagkraftig midtbane. Dessuten blir vennskapskampen viktig for å teste ut kantspillet, som Norge har slitt med tidligere, sier han.

Costa Rica er sterke
- Men får Hareide svarene mot en lilleputt-nasjon som Costa Rica i generalprøven?

- Costa Rica er egentlig ikke en så svak motstander som enkelte vil ha det til. Jeg tror de ligger på 21. plass på FIFA-rankingen. Det er foran Norge, svarer Mini Jakobsen.

Mini håper for all del at Hareide ikke kun velger å kun terpe det defensive spillet mot Costa Rica.

- Jeg håper Hareide klarer å få til både seier og entusiasme i kampen. Få den lille «Yes, nå er vi liksom i gang»-følelsen, sier han.

Og fortsetter:

- Jeg håper også de vinner på en flott måte, slik at de får positiv omtale i media etter kampen.

- En viktig testkamp
- Hvor nødvendig er egentelig denne vennskapskampen?

- Den er jo viktig for å gi proffene kamptrening. Og for blant annet gi Hareide svar på om for eksempel Martin Andresen har formen innen rekkevidde, svarer Mini.

- Enkelte trenere i eliteserien har hevdet kampen kommer ubeleilig i et tett kampprogram?

- Jeg synes ikke den kommer ubeleilig. Husk at det er lenge siden det norske folk har sett landslaget i aksjon på Ullevaal nå, og det er som nevnt viktig med en test-kamp før det skjebnemøtet mot Italia, sier Mini videre.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag