RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cotto ble for sterk

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Tittelmatchen som arrangørene fryktet at kunne ende i tribunebråk og opptøyer ble i stedet en fornøyelse av de sjeldne.

Miguel Cotto fra Puerto Rico tok en borteseier på hjemmebane da han slo teknisk knockout på Zab Judah i New York søndag morgen norsk tid. Fordelen som Brooklyn-bokseren skulle ha av å opptre på hjemmebane viste seg kun å være gjeldende per adresse – antallet Cotto-tilhengere i Madison Square Garden var i såpass overveldende flertall at Judah like gjerne kunne ha befunnet seg i WBA-mesterens hjemby.

Uhell eller rå taktikk?

Nattens dramatiske storkamp så ut til at den kunne bli kortvarig da Zab Judah rystet favoritten allerede i første runde. Vel vitende om WBA-mesterens sårbarhet tidlig i kamper - og spesielt mot lynraske southpaw-boksere slik Judah selv er - utnyttet eks-mesteren enhver anledning til å forsøke på avslutte kampen så tidlig som mulig. Utfordrerens overtak slapp imidlertid i tredje runde da Cotto traff med et lavt slag som lammet Judah. Om Cotto avfyrte slaget med hensikt eller ikke vil sannsynligvis diskuteres blant boksetilhengere i årene som kommer, men uansett hva det var, så lyktes tittelholderen i å bryte mønsteret i en kamp der han flere ganger var på tynn is. Innen duellen tok til igjen hadde Cotto fått samlet seg såpass at han var i stand til å iverksette sin egen strategi.

Ujevnt styrkeforhold

I rundene som fulgte ble det stadig mer tydelig at Judah verken hadde slagkraft, styrke eller hurtighet nok til å holde Puerto Ricaneren i sjakk. WBA-mesteren brøt sakte men sikkert ned sin motstander, som tok i mot flere slag for hver runde som passerte. Kampdommer Arthur Mercante Jr. valgte å stoppe oppgjøret i ellevte runde - en utmattet Judah var da ikke lenger i stand til å forsvare seg mot tittelholderens angrep.

- Jeg forventet et tøff kamp og det fikk jeg, uttalte en fornøyd Cotto da det hele var over.

26-åringen har nå 30 strake seire og har enda tilgode å møte sin overmann i proffringen. Seieren over Judah var forsvar nummer to av WBA-tittelen han vant sist desember.

Vil møte Mayweather

Miguel Cotto ønsker seg nå et møte mot weltervektklassens lineære verdensmester, Floyd Mayweather Jr.. Superbokseren hevder å ha lagt hanskene på hylla etter sin historiske seier over Oscar De La Hoya forrige måned, men har enda tilgode å overbevise noen om at annonseringen er noe mer enn et PR-stunt. Mens interessen rundt en Mayweather-Cotto kamp vil være stor, mener flere i proffbransjen at Mayweather vil forlange en høyere betaling enn hva kampen er verdt. Andre aktuelle motstandere for Cotto kan dermed være vinneren av neste måneds møte mellom meksikanske Antonio Margarito og amerikanske Paul Williams.

I fritt fall

For Zab Judah var nattens tap et nok en nedtur. 30-åringen har nå tapt sine tre siste kamper på rad og ser ikke lenger ut til å besitte de kvalitetene som er en forutsetning for å kunne hevde seg blant de beste. At han som regel gjør en sterk figur i alle sine kamper kan likevel være nok til at han vil kunne holde liv i karrieren:

- De lave slagene tok mye ut av meg, men jeg klager ikke. Jeg vil gjerne ha en omkamp mot Cotto, i Puerto Rico om han vil, sa eks-mesteren etter kampen.

Boksingens mekka

Åstedet for nattens tittelmøte har vært kjent som boksingens mekka i over hundre år. Flere av sportens største kamper har funnet sted i bygget som bærer navnet Madison Square Garden. Dagens arena ble oppført i 1968 og er den fjerde i rekken - de tre tidligere har alle hatt forskjellige adresser på Manhattan, men selve navnet har gått i arv.

Noen av de klassiske kampene som har funnet sted i dagens arena inkluderer de to første møtene mellom Muhammad Ali og Joe Frazier (1971 og 1974), Roberto Duran vs. Davey Moore (1983), Riddick Bowe vs. Andrew Golota (første kamp, 1996), Naseem Hamed vs. Kevin Kelley (1997), Lennox Lewis vs. Evander Holyfield (første kamp, 1999) og Bernard Hopkins vs. Felix Trinidad (2001).

Også flere norske proffboksere har opptrådt i Madison Square Garden; Otto von Porat, Peter Sanstøl, Edgar Normann, Jerry Johnson, Olav Herset, Freddie Andersen og Jarl Johnsen. Disse bokset imidlertid i den tredje Madison Square Garden som var i drift i perioden 1925-68, og lå noen få kvartaler unna dagens arena. Roar Petajama er foreløpig eneste nordmann som har bokset i dagens Madison Square Garden.

Antall betalende tilskuere i Madison Square Garden under Cotto-Judah kampen var 20,658.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere