RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Coutinho og Suárez ordnet Barcelona-seier

Fortsetter mestertaktene i La Liga.

Se Coutinhos helfrekke scoring i videovinduet over

MÁLAGA - BARCELONA 0-2

Det ble en fin dag på jobben for Barcelona, som slo Málaga 2-0 borte på La Rosaleda søndag kveld. Dermed suser katalanerne i fra på toppen av La Liga.

De tidligere Liverpool-stjernene Luis Suárez og Philippe Coutinho stod for målene for Barcelona. Den suverene ligalederen i Spania leder dermed La Liga med hele 11 poeng ned til Atlético Madrid.

Spesielt Coutinhos scoring var av det lekre slaget da han flikket inn 2-0 på utsøkt vis.

- Oi, oi oi! Der sitter den foru Coutinho, og det er så lekkert, sa Viasport-kommentator Morten Langli da brasilianeren flikket inn Barcelonas andre scoring for kvelden.

Barcelona måtte klare seg uten Lionel Messi mot Málaga, etter at superstjernen meldte forfall da hans kone, Antonella Roccuzzo, gav fødsel til parets tredje barn. Men med Coutinhos scoring mente Langli at den argentinske superstjernen nok var fornøyd.

- Meget elegant, og 2-0 til Barcelona. Slikt spill varmer Messi på fødestua, sa Langli.

For Málagas del så betyr tapet at håpet om ny kontrakt på øverste nivå i den spanske toppserien begynner å bli tynnslitt. De ligger nemlig på jumboplass, med 11 poeng opp til Levante på trygg grunn.

Les mer: Ranheim-leder rister på hodet av NFF: - Sender dem faktura

Liverpool-duo

Barcelona hadde full kontroll i den første omgangen, og spilte seg til flere sjanser i den første omgangen. Etter kvarteret spilt skulle Luis Suárez sende bortelaget i føringen.

Etter et herlig innlegg fra Jordi Alba stanget den uruguayanske superspissen inn sitt 21. ligamål denne sesongen, og sendte Barcelona i føringen.

Godt skulle bli mye bedre for Barcelona da milliardkjøpene Ousmane Dembélé og Coutinho kombinerte nydelig før halvtimen spilt i Sør-Spania.

Dembélés innlegg var utsøkt, og Coutinho hælflikket inn scoringen for Ernesto Valverdes menn. Resultatet skulle også stå seg til pause på La Rosaleda.

Les mer: Sørloth og Crystal Palace måtte gi tapt for Chelsea

10 mot 11

Likevel måtte Málaga klarre seg med én mann mindre etter at Samuel García kvestet Jordi Alba etter halvtimen spilt, og korrekt sendt i dusjen av dommer Juan Martínez Munuera.

Den andre omgangen ble i stor grad preget av et Málaga-lag som lå dypt, i håp om å ikke gi vekk flere scoringer. Barcelona virket også preget av å ikke ta ut alt av energi før Champions League-oppgjøret mot Chelsea neste uke.

Likevel var Dembélé nære på å overliste keeper Roberto da han fikk muligheten til å skyte fra like utenfor boksen. Den tidligere Olympiakos-burvokteren holdt likevel forsøket i fast grep.

Coutinho testet også Roberto fra distanse med et skudd i det 70. minutt, men nok en gang var keeperen med på noten, og plukket ned brasilianerens skuddforsøk.

Det skulle ikke bli stort flere sjanser på La Rosaleda denne kvelden. Dermed kan Barcelona innkassere tre nye poeng i La Liga, og stormer videre mot et nytt seriegull i Spania.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere