RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Coventry på kanten av stupet

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Gode gamle Coventry er i trøbbel i Championship og kan være på vei ned i League One. Sjekk vårt oddstips.

Delta i Sportspills Facebook-konkurranse og vinn en iPad2!

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Newcastle med hele artilleriet
Tippetips: Ingen svakhetstegn hos City
Premier League: Oversikt skader/karantener
V75 Bergen: Kusk og hest vender "hjem"

Lørdagens langoddsprogram består av 85 spilleobjekter. Sju kamper spilles i Premier League, og det er full runde i Championship. I Milano er det storkamp mellom Milan og Juventus lørdag kveld, mens det spilles en rekke kamper i Bundesliga og La Liga. Det er full runde i den svenske eliteserien i ishockey og det er flere kamper i fransk Ligue 1.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Watford - Southampton
Engelsk Championship. 3-1-0 i favør Watford på de fire siste tilsvarende. Watford har 6-3-1 på sine ti siste hjemmekamper, og dette blir ingen walkover for Southampton. Likevel er Southampton gjort til klar favoritt i denne kampen, til tross for at Soton ikke har bedre enn 4-6-5 på bortebane. Vi lar oss friste av hjemmeoddsen på 3,10 som ser ut som et spennende langskudd.

Genoa - Parma
Etter flotte hjemmeseire mot Udinese, Napoli og Lazio har hjemmelaget helt mistet formen med tre strake tap og motstanderne har ikke vært blant de tøffeste. Meget skuffende 0-1 tap hjemme for bortesvake Chievo sist helg. Antonelli, Bovo og Gilardino er skadet, mens Sculli og Biondini er suspendert. Parma tapte 0-1 borte for Roma sist helg, men hadde fortjent poeng i den kampen. Stod med flotte 2-3-0 på de fem foregående seriekampene. Få problemer med mannskapet. Sebastian Giovinco avgjør for bortelaget? 2,90 for Parma-seier er ihvertfall vårt klare valg i denne kampen.

Dagens avslag
Eliteserien Sverige
Vi har truffet uaminnelig godt på den svenske ishockeyen den siste måneden, og senest igår hadde vi et praktfullt langskudd på Mora borte mot Örebro i Hockeyallsvenskan. Mora vant 4-1 til spreke 3,50 i odds. Lørdagens fem eliteseriekamper finner vi dermed ikke spillbare og må melde pass på samtlige, selv om sluttspilljagende Växjö Lakers er fristende hjemme mot svært skaderammede Brynäs (2,20), så står vi over.

Lyon - Paris Saint Germain
Begge lagene skuffet sist helg. Lyon med bortetap mot Bordeaux og PSG med såvidt å berge uavgjort i toppkampen hjemme mot Montpellier. Kveldens oppgjør på Stade Gerland mellom to lag som har litt haltende form i øyeblikket ser akkurat like åpen ut som oddsen indikerer og da er det bare å holde hardt på lommeboken.

Dagens spill
Coventry - Barnsley
Det er nesten skriften på veggen for det gamle storlaget Coventry som ligger nest sist i Championship med sine 25 poeng, men det er bare tre poeng opp til Nottingham Forest over streken. Coventry hadde 34 år sammenhengende på øverste nivå (fra 1967 til 2001) da laget rykket ned til Championship og har siden vært en middelhavsfarer i Championship.

Coventry har tatt 22 av 25 poeng hjemme på Ricoh Arena denne sesongen, borte er det nitrist (0-3-13). Hjemme er faktisk fire av de fem siste vunnet, tapet kom mot formsterke Ipswich, men Coventry må ta flere poeng borte om laget skal overleve. Manager Andy Thorn mangler to langtidsskadde forsvarsspillere (Richard Wood og Hermann Hreidarsson), men både kaptein Sammy Clingang og spissen Cody McDonald er friskmeldt og for første gang på svært lenge har Thorn nesten fullt mannskap til rådighet.

Mange spillere stolte på Barnsley sist lørdag hjemme mot Portsmouth, men til tross for at bortelaget fikk en mann utvist like før pause, scoret ikke Barnsley før kvarteret før slutt. Onsdag ble laget utspilt hjemme mot Birmingham (1-3) og i øyeblikket ligger Barnsley litt i ingenmannsland på tabellen med sine 42 poeng. Fire av de fem siste borte er tapt og totalt viser bortetallene 4-4-7. Laget har slitt med sykdom denne uken, men det skal være under kontroll nå. Midtbanespillerne Stephen Dawson og David Perkins er skadet.

Det står 4-1-0 på de fem siste tilsvarende oppgjørene. Coventry leverer på hjemmebane, Barnsley leverer ikke på bortebane. Nærmere en motivasjonsvinner kommer vi ikke denne lørdagen og Coventry spilles. Hjemmeseier betales med 2,15. Kampen kan ikke spilles som singel og vi må kombinere.

Valenciennes - Lorient
Fransk Ligue 1. Meget hjemmesterke Valenciennes opp mot meget bortesvake Lorient. Valenciennes tok et sterkt bortepoeng mot Marseille søndag kveld og ligger på tiendeplass med 27 poeng. Det er ikke mer enn seks poeng ned til Auxerre under streken. Formen er bra med sju poeng på de tre siste kampene, i tillegg til en sterk 2-1 seier hjemme mot Lille i den franske cupen. Hjemme på Stade du Hainaut står laget med flotte 6-2-3, i fjor hadde laget 8-9-2 hjemme, så vi snakker om et solid hjemmelag.

Onsdag spilte vi mot Lorient i deres bortemøte med St. Etienne og til tross for at Lorient scoret to mål, endte det med 2-4 tap. Lorient er et meget typisk hjemmelag og tar flesteparten av sine poeng hjemme Stade Yves Allainmat (kunstgress). 8-8-3 hjemme i fjor, denne sesongen er 20 av 27 poeng tatt hjemme. Ligger to plasser bak Valenciennes på tabellen, men likt på poeng. Bortetallene er svake 1-4-7.

Fjorårets toppscorer for Valenciennes, Gregory Pujol, har slitt med skader denne sesongen og kun fått sju kamper fra start og scoret to seriemål. I fjor hadde han sytten. I kveld er han tilbake etter skade. Det er også den ivorianske landslagsspilleren Benjamin Angoau (har ikke spilt etter nyttår - 16 kamper fra start). Dermed har formsterke Valenciennes ingen viktige fravær.

Mye verre stilt er det for Lorient som mangler Aliadière (angreb - langtidsskadet), Sunu (angreb – fast; ute siden 14/1), S.Diarra (midtbane - langtidsskadet), Doukouré (midtbane - reserve), Bourillon (midtforsvar – fast; ute siden 21/12), Quercia (angreb/høyrekant - langtidsskadet), Baca (høyreback – fast/reserve; ute i andre kamp på rad), Jouffre (høyrekant – fast; ute i andre kamp på rad), Coutadeur (midtbane – ute i andre kamp på rad), Lautoa (forsvar - reserve).

Det står 2-2-0 på de fire siste tilsvarende oppgjørene. Hjemmelaget er i form, har fullt mannskap, mens bortesvake Lorient både sliter med formen og store skadefravær. Hjemmeseier til 1,80 kjøpes "uten tvekan".

Vi spiller da seire til Coventry og Valenciennes og får en totalodds på 3,87 og vår innsats er 100 kroner.

Spilleforslag 1 lørdag (spillestopp kl 15.55):
Kamp 64 Coventry - Barnsley 2,15 2,85 2,75
Kamp 89 Valenciennes - Lorient 1,80 2,90 3,60
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere