Gå til sidens hovedinnhold

Crazy News i Trondheim

Treårige Crazy News står perfekt til mandag og vinner sitt første løp. Sjekk våre travtips.

Det er klart for en ny spennende travuke og mandag er det trav både på Klosterskogen og på Leangen. Sist mandag leverte vi strålende tips på Leangen og den minste bongen satt klokkerent med fem rette og 1795 kroner tilbake. Fredag ble det fullklaff under V65-løpene på Biri og vi spilte inn kr 43 500 kroner. Lørdag ble det to femmere på den minste bongen under V75-løpene på Sørlandet og i dagens dobbel-spillet ble det også fullklaff, og vi håper våre lesere fikk dra nytte av tipsene.

Klikk her for å se våre V5-tips til Leangen

Mandag er det som alltid en svært spennende meny i Trondheim, men bankeralternativene florerer ikke. Vi setter imidlertid alle pengene våre på lovende 1 Crazy News i V5-1. Den fine Super News-sønnen har faktisk ikke vunnet på tretten forsøk, men det skyldes mest av alt at han han møtt de beste i årgangen i de fleste løpene. Var med i kvalifisering og finale av HKH Prinsesse Märthas Pokalløp på Biri i sine to siste starter. Satt fast med krefter på lager i kvalifiseringen som femte, men endte utenom pengene i finalen i en tett sluttstrid, etter å ha måttet angripe via fjerdespor i den siste svingen.

Crazy News har i kveld trukket et perfekt førstespor bak bilen og utfra det vi har sett, skal ikke kveldens kusk Kai Johansen ha problemer med å forsvare innersporet. Kai Johansen kom tilbake fredag kveld til Norge etter en velfortjent Syden-tur og vant faktisk fire løp i helgen. Fra tet skal dette være en topp vinnersjanse og selv om Crazy News møter noen bra konkurrenter i kveld, er motstanden selvsagt mye enklere enn i de to siste løpene. Vi har respekt for 11 Tanita's Broadway, men Garberg-traveren har egentlig skuffet litt i det siste og har samtidig tapt sportrekningen i kveld. 6 Scream vant et V75-løp for treårige hopper sist (der flere av favorittene galopperte seg bort) og er selvsagt aktuell om vår bankr ikke skulle innfri.
Rangering V5-1: A: 1 B: 11-6-7 C: 9-3-10-5 D: 2-8-4

Annonse: Øivind Grøstad "høster" fra sitt brede kontaktnett og byr på et sjokk i V5-2 på Leangen

V5-2 - Kaldblodshester 2140 meter autostart
2 Buaas Terna kommer til å bli svært tungt betrodd i dette løpet på bakgrunn av løpet sitt sist. Da stormet hoppa til tet og holdt koken flott, selv om hun var sjanseløs til å svare formtoppede Stensvik Oda nedover oppløpet. Buaas Terna hadde før det omtrent ikke løsnet ei krone på sine åtte foregående starter i år, og det viser igjen hvordan det svinger i travsporten. Nå viste Buaas Terna ved flere tilfeller i fjor, at det er fin kapasitet i henne, men derfra til 55 prosent er det langt og her må det garderinger til, da hoppa er notorisk ustabil.

Første motbud blir uten tvil 3 Aas Lynet, som er nede som et fjerdevalg og kun markert på fem prosent. Vallaken kan vise seg å være et av kveldens mest interessante spill. Han var innom galoppen flere ganger sist, og selv om han var nesten 40 meter bak Buaas Terna i mål, tror vi på en kraftig forbedret Aas Lyn i kveld med løp i kroppen. Han var ikke langt bak en så god hest som Engas Odin fjerde sist, og Edvard Kristiansen er det alltid lurt å spille på Leangen. Fireårige 6 Skogbryn Viktor viste seg klart forbedret i Østersund sist og tok en sterk andreplass på bra tid. En fireåring i kraftig utvikling dette og uten galopp skal han være med i seierskampen i dette ujevne feltet.

4 Mai Frigga er ingen stjerne, og seieren fjerde sist (så langt tilbake som 4.desember 2010) kom i skrotlag. Blir endel betrodd i kveld, men må være forbedret fra det vi har sett for å vinne dette. 12 Karisma har spillerne foreløpig gjort til et dønn sistevalg. Men vi registrerer i arkivene at hoppa slo både Aas Lynet og Skogbryn Viktor så sent som 9.april i år på Leangen (ble nummer to) og at hoppa kun tapte for Engas Odin 31. januar. Vil være et gigasjokk om hun vinner, men sistevalg er jo helt vilt. 1 Sultan vant på bra vis i Østersund nest sist, men møtte på den berømte veggen sist. Førstespor bak bilen er perfekt, innsatsen sist mer enn betenkelig.
Rangering V5-2: A: 2 B: 3-6-4-12 C: 1-9-11-7 D: 8-10-5

Annonse: Øivind Grøstad hadde 14.0/siste 500m på denne sist. Blir likevel ikke spilt. Lukefest i V5-2 på Klosterskogen

V5-3 - Varmblodshester 2140 meter autostart
Nytt herlig spilleobjekt i denne avdelingen og vi tenker på fjerdevalget 10 Creek's Soiree. Vi betalte for den flotte fireårshoppa til Bjørn Garberg i et V75-løp på Biri sist. Det var muligens litt langsøkt, men hoppa gjorde et flott løp i kulissene selv om det ikke ble premie. Gjorde et flott løp til annen i starten før, og denne hoppa er det flott kapasitet i. Nede som 22-prosenter i spillet i kveld, og vi har god tro på Soir Des Tibur-datteren slugger ned alle tilslutt i kveld.

Nesten like god tro har vi på 11 Cabjoy F.C som er kraftfull og spenstig i sisterunden. Dessverre så er kusk Arve Sjoner en av landets mest forsiktige kusker og vi skulle så gjerne sett Sjoner litt mer offensiv noen ganger. Cabjoy F.C er det veldig fin kapasitet i, og feilfritt er han garantert med i seierskampen. Sist mandag lanserte vi 8 Gjølmes Super som et herlig spilledrag (var fjerdevalg da). Han vant lett fra tet da, etter å ha fått dirigere i lusetempo underveis. I kveld blir han tung favoritt, men vi tror våre to favoritter er bedre på kapasitet. Så er det likevel slik i travsport, at det aldri er garanti for noe som helst. Kommer Gjølmes Super seg foran i kveld også (det er det bra sjanse for selv fra spor åtte) og Atle Solhus får dirigere i front, er Gjølmes Super meget mulig en vinner igjen.

Vi må betale for 4 Happy Hippy også. Eks-rogalendingen har nå havnet i regi i Trøndelag. Han falt litt ut av stilen på slutten, men var blant annet toer bak seiersmaskinen Conclude på Forus 12. april. Tåler å gjøre litt selv denne vallaken, og et artig poeng er jo at kusk Jan Roar Trøan tar sin seier nummer 100 om ekvipasjen skulle vinne. Trøan står med 99 seire nå og er ikke minst kjent bak gode Arigel. 6 Worship Limburgia er variabel, men flytter beina fort på en god dag og skal ikke ses som sjanseløs. 9 Tarot B.R hadde vi på bongen sist, hoppa avsluttet hyggelig til tredje. Må nok heve seg ytterligere for å vinne her.
Rangering V5-3: A: 10 B: 11-8 C: 4-6-9-5-3-2-1-7 D: 12

V5-4 - Kaldblodshester 2140 meter autostart
Undertegnede måtte sjekke videoen mer enn en gang for å se seiersløpet til 1 Kolnes Germa på Leangen sist. Hoppa som møtte gode hester som Englevakt og Spik Viktor blant flere, gikk til mål så det suste og overbeviste stort. I kveld har hoppa fått 20 meter forsprang på hingstene og etter innsatsen sist er det umulig å ikke sette hoppa først. Seieren sist var hoppas andre i karrieren, den første kom faktisk i et V75-løp sammen med Glenn Kramer Stenberg 28. august i fjor som en 46-oddser, så august er åpenbart en lykkemåned for hoppa som gjør sin andre start i ny regi i kveld. Spillerne er ikke helt enig, hun blir et andrevalg i kveld.

6 Bjørkekvikk står med tre strake seire og vant lett også sist etter en tøff sisterunde. Det kan se ut som om Bjørkekvikk er blitt mer voksen nå, opptrer ikke like egenrådig som før og han må tidlig på bongen også i kveld. Det må naturligvis også favoritten 10 Nordlirappen, men han har trukket bakspor på tillegg og kommer til å havne på etterskudd fra start. Feilfritt er han selvsagt farlig. 5 Husanlynet er ingen kløpper på voltestart, i kveld kjører Kai Johansen. Kapasiteten er imidlertid udiskutabel og også Husanlynet duger feilfritt. 11 Nuuk var sterk vinner i V75 tredje sist og gjorde et nytt solid løp til andre sist. Nuuk er også en seierskandidat.

3 Englevakt skal hente 20 meter på Kolnes Germa, som han tapte for fra likestart sist. Da fikk Engelvakt et tøft løp i dødens. Får Englevakt drahjelp her, er ikke han helt borte. Fra lengste tillegg skal 14 Even Oliver hente 40 meter på Kolnes Germa. Det høres tøft ut, men Spikeld-sønnen er uansett en garderingshest.
Rangering V5-4: A: 1 B: 6-10-5-11 C: 3-14-8-2-4-7-9 D: 12-13

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Leangen

V5-5 - Varmblodshester 2140 meter voltestart
Vi tror på mer suksess for Monica og Torkil Steinshaug i V5-finalen ( de eier og trener også vår banker Crazy News). 4 Boggy Victoria har etter vår oppfatning en drømmeoppgave i V5-finalen. Har vunnet et løp i år, det var på Leangen 6. juni. Da suste hoppa til tet og en hest som Gangster Advice var sjanseløs til å ta ned fireårshoppa. Sist satt Boggy Victoria bom fast på Drammen med tilsynelatende mye krefter spart (High Eleven L. ) og Atle Solhus er svært spennende makker i kveld. Her tror vi på tet eller lederrygg, uansett er det snakk om en flott vinnersjanse, kun markert på 15 prosent.

Spillerne velger å favorittspille Magne Olsen med 5 Vacation Kosmos som har toppform i bagasjen. Men Magne Olsen er ikke den som setter favorittene, så vi mener dette er et skjørt førstevalg. Vacation Kosmos hang flott med til andre fra tet/lederrygg i et V65-løp på Bjerke nest sist og gjorde et nytt fint løp til fjerde på Bergsåker sist torsdag. 10 M.T. Ego Trip var bunnsolid vinner fra tet sist og har jevnt over levert solide løp hele sesongen. Nå skal han hente 40 meter tillegg, det er andre betingelser. Men i et forholdvis lite felt, kan det gå. 6 Okapi Garbo blir trolig testet i rygg i kveld. Har vist at hun ikke trives som best i tet, men har også vært litt skuffende i ny regi på Leangen.

11 Scott W.L. har også tøffe betingelser her, synes vi. Det er ikke lett å hente 40 meter på noen av strekhestene, selv om fireåringen er vant med å gå fra tillegg. Uansett er han en seierskandidat om det klaffer underveis. 1 Märtha's News hadde en strålende treårssesong, i år har har ikke familiehoppa (eies av dattera til Jomar Blekkan) vært i nærheten av noe som helst. I kveld blir det trolig tredje innvendig og helt ute på kanten er det kanskje verd å streke for henne, sammen med 8 K.L.M. The Black som holdt koken godkjent til sølv nest sist og ellers har dokumentert form den siste tiden.
Rangering V5-5: A: 4 B: 5-10-6-11 C: 1-8-2-3-9 D: 7

Kommentarer til denne saken