En drøy uke etter at det kontroversielle intervjuet med Piers Morgan ble publisert, er Cristiano Ronaldo ferdig i Manchester United.

Det bekrefter klubben i en kort pressemelding.

– Cristiano Ronaldo kommer til å forlate Manchester United umiddelbart etter gjensidig enighet. Klubben takker ham for hans enorme bidrag gjennom to perioder på Old Trafford, heter det i pressemeldingen fra klubben.

Også portugiseren selv har kommet med en uttalelse i forbindelse med bruddet.

– Etter samtaler med Manchester United har vi blitt enige om å avslutte kontrakten tidlig. Jeg elsker Manchester United, og jeg elsker fansen. Det vil aldri endre seg. Likevel føles dette som rett tidspunkt for med å søke en ny utfordring, sier Ronaldo.

– Jeg ønsker klubben alt godt resten av sesongen og i fremtiden, avslutter han.

Wikestad tror det blir USA neste

Viaplay-kommentator Kasper Wikestad er ikke overrasket over nyheten.

– Det er slett ikke uventet. Det var vel egentlig ingen annen vei. Han brant jo broene i de intervjuet med Piers Morgan, så det kunne jo ikke ende på noen annen måte enn at han var ferdig i klubben, sier Wikestad til Nettavisen.

Wikestad poengterer at dagens nyhet er at det er enighet mellom Ronaldo og Manchester United, men at han i realiteten var ferdig i klubben så fort han gjorde intervjuet.

– Det tror jeg definitivt er best for alle parter. Manchester United har vist seg å være bedre uten han, og han har heller ikke klart å bli bedre i Manchester United, sier Wikestad.

– Tror du dette var intensjonen til Ronaldo da han gjorde intervjuet med Piers Morgan?

– 100 prosent. Det tror jeg var greia. Det han sa og måten han sa det på tydet på at han ikke ville være der mer. Jeg tror begge parter feilvurderte situasjonen i sommer. United overvurderte kanskje verdien av han, og Ronaldo overvurderte kanskje hvilke klubber som var aktuelle for han, sier Wikestad.

– Ettermælet hans har fått seg en trøkk, men ingen kan ta fra ham den første perioden hans i Manchester United. Den vil stå med gullskrift for alltid.

Wikestad har klare tanker om hvor ferden går videre for 37-åringen.

– Det blir fort USA. Jeg sa nylig i podkasten at jeg hadde elsket om det ble Sporting Lisboa. Det ville en av de mest romantiske overgangene noensinne om han dro tilbake dit og leverte en sesong eller to til. Han har nok et par Champions League-rekorder til han har sett seg ut, tenker jeg. Jeg tror fortsatt det er målet på en måte.

– Sol og sommer, det amerikanske livet, være stjerne og alt mulig sånn er sikkert ikke dumt, det heller. Han har nok ikke alternativer helt på den hylla han sikkert hadde sett for seg selv, men alternativer har han definitivt fortsatt.

Intervjubombe

Det var forrige uke at Ronaldo-intervjuet slo ned som en bombe i fotballverdenen.

37-åringen uttalte blant annet at han ikke har respekt for United-manager Erik ten Hag.

– Jeg har ingen respekt for ham, fordi han ikke viser noen respekt for meg. Viser du ikke meg respekt, så vil jeg aldri vise deg respekt tilbake, sa Ronaldo i intervjuet.

Ronaldo ble tidligere denne sesongen disiplinert av Ten Hag da han nektet å bli byttet inn mot slutten av kampen mot Tottenham.

Nedtur denne sesongen

Portugal-stjernen, som har fått krass kritikk etter at intervjuet ble publisert, returnerte til Manchester United i fjor sommer, da Ole Gunnar Solskjær fortsatt var manager i klubben.

Første sesong i United-comebacket gikk forholdsvis bra med 18 Premier League-mål på 30 kamper, men laget lyktes ikke med å kvalifisere seg til Champions League, slik Ronaldo ønsket.

Denne sesongen har han, inntil nylig, måttet nøye seg med å spille kamper i Europa League.

Like fullt regnes Cristiano Ronaldo som en av tidenes beste fotballspillere, og med fem gullballer på peishylla, er det bare Lionel Messi som har flere med sine sju.

Det er foreløpig usikkert hvor superstjernen fortsetter klubbkarrieren etter VM, der han skal i aksjon for Portugal.