Gå til sidens hovedinnhold

Crosby stjal stjerneshowet

Sidney Crosby avgjorde ferdighetskonkurransen da de beste spillerne i verden møttes til showkamp.

Natt til torsdag spilles All Star-kampen i NHL, hvor de beste spillerne fra øst møter de beste spillerne fra vest i en forhåpentligvis underholdende - men garantert ikke spesielt fysisk - kamp. Men allerede natt til onsdag varmet stjernene opp med forskjellige ferdighetskonkurranser.

Og Sidney Crosby (19) levde opp til forventningene.

Den unge Pittsburgh-stjernen duellerte mot Teemu Selänne i den siste øvelsen, da det stod uavgjort mellom øst og vest. Begge fikk tre forsøk hver på å score mot henholdsvis Roberto Luongo og Ryan Miller. Crosby scoret to ganger, mens Selänne bare scoret én gang.

Kontrast
- Vi var avhengig av Sid the Kid for å vinne, konstaterte New Jerseys målvakt Martin Brodeur overfor TSN.ca.

Øst vant til slutt 15-11 over vest.

- Hadde jeg bommet, kunne jeg i alle fall ha skyldt på at jeg møtte en av verdens beste keepere, smilte Crosby.

Crosby scoret også i et tidligere straffeslag mot Miikka Kiprusoff, og endte dermed med tre mål på fire forsøk. Det står i sterk kontrast til straffeslagene han har tatt i ordentlige NHL-kamper, hvor han bare har to mål på elleve forsøk.

Luongo ble kåret til den beste keeperen i ferdighetskonkurransen, selv om han slapp inn to mål fra Crosby. Dette var de eneste målene Vancouver Canucks-stjernen slapp inn hele kvelden.

Ovechkin sist
Andy McDonald var den raskeste i skøytekonkurransen, mens Alexander Ovechkin litt overraskende endte sist her. McDonald gikk en runde rundt banen på 14,03 sekunder, og var et stykke bak rekorden til Mike Gartner, som er på 13,386 sekunder.

Det hardeste skuddet blant stjernene var det Zdeno Chara som fyrte av. Boston-spilleren skjøt i 100,4 mph (miles i timen), og var så vidt foran forhåndsfavoritten Sheldon Souray, som skjøt i akkurat 100 mph.

- Jeg kunne skutt hardere i kveld, men det tror jeg også Chara kunne gjort, sa Souray, som hadde det hardeste skuddet under All Star-samlingen i 2004 med 102,2 mph (sammen med Adrian Aucoin).

Marian Hossa og Eric Staal vant skarpskytterkonkurransen. Begge traff de fire blinkene - det var én blink i hvert hjørne av målet - på bare fem skudd.

Øst vant YoungStars
YoungStars-kampen ble vunnet av øst, som slo vest 9-8. Phil Kessel scoret tre mål, men kampens beste spiller ble Zach Parise, som hadde to mål og fire assists. Andrej Meszaros scoret også to før øst, mens Ryan Whitney og Paul Ranger nettet én gang hver.

Anze Kopitar, Ryan Getzlaf og Matt Carle scoret to mål hver for vest, mens Jussi Jokinen og Alexander Radulov satte inn de øvrige to målene.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis