*Nettavisen* Sport.

Crouch – luftens konge

Peter Crouch raget høyest på Craig Bellamys corner, og Liverpool har halvannet bein i sluttspillet av Champions League.

18.10.06 23:33

Det var et nokså defensivt orientert Liverpool-lag som hadde funnet veien til Frankrike onsdag, og dermed ble det aldri noen fotballfest på Stade Jacques Chaban-Delmas. I førsteomgangen var det kun en kjempesjanse til hjemmelaget, da Wendels frispark var et hundredels hårstrå unna pannebrasken til Micoud og ballen snek seg like utenfor den bakerste stolpen.

På motsatt side hadde Liverpool startet med Bellamy og Crouch på topp, ikke akkurat kjent som det giftigste spissparet i Europa, men spesielt sistnevnte skulle etter hvert gjøre seg bemerket: Bellamy spilte spisskollegaen fri etter en drøy halvtime, men fra kort hold satte Crouch ballen utenfor. Bedre gikk det ikke tre minutter senere da Crouch kranglet til seg et vanskelig innlegg, og avsluttet fra snaut fem meter, men Ulrich Ramé reddet mesterlig i Bordeaux-målet.

Crouch - igjen
Peter Crouch hadde fått presentert seg – og i andreomgangen skulle han vise seg som det norske svaret på Mini i luftangrepet på Bordeaux: Bellamys corner etter en snau times snek seg over halve Bordeaux-laget, men på vei inn mot femmeteren kom Crouch galopperende, Micoud mistet grepet, og Crouch headet utagbart forbi Ramé.

Målet var Crouch tredje i gruppespillet, og det fjerde i årets Champions League-turnering. Bare Chelseas Didier Drogba har like mange.

Full kontroll på gruppa
Stor jubel for et Liverpool-lag som lenge så ut til å være fornøyd med uavgjort, men til tross for noen litt mer offensive bytter etter 1-0-målet, ebbet kampen ut med 1-0. Dermed har Liverpool et svært godt grep på gruppe C sammen med PSV: Med tre kamper igjen, to av dem på Anfield, er det seks poeng ned til de to bunnlagene Bordeaux og Galatasaray.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AP/SCANPUIX

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.