Det ser ut til å bli vanskelig for Tottenham å kvalifisere seg for Champions League neste sesong etter flere skuffende resultater i Premier League.

Det kan by på flere problemer for London-klubben.

Nylig meldte The Athletic og flere andre engelske medier at Harry Kane vil bort fra klubben dersom Spurs ikke blir å se i Mesterligaen neste sesong.

Kane har også tidligere vært ærlig på at han ikke er typen til å bli værende dersom han ikke ser at klubben utvikler seg i riktig retning.

Dermed kan det bli en kamp for Spurs å beholde deres målmaskin.

Les også: Ferdinand med spissråd til Solskjær

Tror Kane kan glemme overgang

Tidligere Tottenham-spiss Peter Crouch tror imidlertid at Kane vil bli værende i Nord-London.

Kanes kontrakt med Spurs går ikke ut før sommeren 2024 og Crouch mener Tottenhams styreformann Daniel Levy ikke vil tillate noe salg av den engelske landslagsspissen.

Han tror det spiller liten rolle hva Kane måtte ønske.

- En dag drømmer jeg om å gå til det 18. hullet på Augusta med en ledelse på tre slag, men jeg aksepterer at det neppe kommer til å skje. Det er mulig Harry Kane ønsker å spille i Champions League neste sesong, men Daniel Levy kommer enkelt og greit ikke til å la seg rikke, sier Crouch til en leser som har sendt inn spørsmål til Daily Mail.

Les også: Raiola etter Dortmund-møte: - Jeg er ikke enig

Den tidligere Tottenham-spissen åpner selv opp om sine egne erfaringer med styreformannen i Spurs.

- Jeg vet hvor krevende Daniel kan være. Da jeg var i Tottenham så lagde ingen problemer, jeg scoret viktige mål og tenkte at jeg kom til å bli værende i klubben en stund, men alt snudde da Stoke la inn et bud på 10 millioner pund, sier Crouch.

Han forteller at Levy raskt ga ham beskjed om at budet var akseptert og at han ikke ville bli tildelt et draktnummer i Tottenham engang hvis han valgte å bli værende i klubben.

- Vi diskuterte det, men det var bare én ende på den sagaen, sier Crouch som i utgangspunktet ønsket å bli i Spurs.

Les også: Mener Solskjær har tatt et keepervalg: - Han er under et enormt press

- Spiller ingen rolle hva Kane har gjort

Crouch forteller at det kun er én ting som står i hodet på Tottenham-sjefen og det er hva som er best for klubben.

- Hvis jeg var i en situasjon der jeg var eier av en fotballklubb, så ville jeg hatt Daniel til å styre den. Han setter klubbens interesser over alt annet, sier Crouch.

Les også: Går knallhardt ut mot Mourinho

Det tror han også kommer til å gjelde dersom Kane vil be om en overgang i sommer.

- Det vil ikke spille noen rolle hva Harry har gjort de siste syv årene. Hvis han virkelig har lyst til å dra, så vil ikke det skje med mindre det er snakk om en astronomisk overgangssum, forklarer den tidligere Tottenham-spissen.

Crouch mener det kun er et fåtall klubber i verden som eventuelt vil kunne ha råd til å overbevise Levy om å selge.

Les også: Ramos testet positivt for korona

Han tror imidlertid Kane har ambisjoner om å slå Alan Shearers rekord som tidenes toppscorer i Premier League og dermed ønsker å bli værende i England. Derfor mener Crouch det kun er én klubb som eventuelt vil være aktuell.

- Tottenham kommer ikke til å inngå noen avtaler med Chelsea, jeg tviler på at Harry vil få de trofeene han ønsker seg i Manchester United, så Manchester City er den eneste muligheten i England, forteller Crouch.

City er ventet å ville hente en erstatter for Sergio Aguero som vil forlate klubben til sommeren, men mange tror klubben vil foretrekke den yngre Erling Braut Haaland fremfor 27 år gamle Kane.

Fortsatt et lite håp

Det gjenstår også å se om Tottenham kan blidgjøre Kane ved å kvalifisere seg til Champions League.

Etter søndagens 1-3-tap for Manchester United ser det imidlertid mørkt ut for London-klubben som nå befinner seg på en skuffende 7. plass i Premier League.

Laget har for øyeblikket 49 poeng og er 6 poeng bak byrival West Ham som ligger på den viktige fjerdeplassen som gir Champions League-spill.

Det gjenstår nå syv kamper igjen av sesongen og Tottenham er avhengig av å vinne de fleste av de kampene om de skal ha et håp.

Spurs og Harry Kane møter Everton borte i neste kamp.