Crouch stoppet Uniteds seiersrekke

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTON

Alex Ferguson følte seg snytt for straffe, men synes sluttresultatet var rettferdig.

25.09.11 10:22

STOKE - MANCHESTER U 1-1:

Peter Crouch er ingen enkel mann å hanskes med. I Crouchs nye klubb Stoke brukes kvalitetene til den over to meter høye spissen til det fulle.

Høye baller, dueller og dødballer har vært viktig i Stokes spillestil i flere år under manager Tony Pulis' ledelse.

Da Peter Crouch ble hentet til klubben rett før overgangsvinduet i august stengte, viste det at Stoke og Pulis bare fortsetter å håndplukke spillertyper som passer perfekt til deres fotball.

Manchester United ledet lørdag kveld 1-0 på Britannia Stadium da Stoke fikk corner sju minutter etter pausen.

Crouch kom seg enkelt unna landslagskollega Phil Jones, og raget høyt over både Jones og Rio Ferdinand da han headet inn utligningen for Stoke. Hans første mål i Stoke-drakta, som også sørget for at klubben tok sitt første poeng mot Manchester United i Premier League-sammenheng.

-En fantastisk klubb
- Det var viktig for meg å få det første målet for Stoke. Den er en fantastisk klubb, og jeg har ikke vært i en klubb som dette tidligere. Det jobbes hele tiden veldig godt overalt for at vi skal lykkes, sa Crouch i det TV 2-sendte intervjuet etter kampen.

- Det er viktig å komme seg en meter foran forsvarsspilleren. Heldigvis klarte jeg det, og fikk headingen på mål. Det var ikke så nøye at det var akkurat meg som scoret, men det kom som et resultat av en god laginnsats, var Crouchs beskrivelse av målet.

Han la ikke skjul på at han har latt seg imponere over sine nye klubbkamerater.

Nani sendte United foran i første omgang etter å ha avansert og spilt vegg med Darren Fletcher. Det ene målet holdt imidlertid ikke til en sjette strake triumf for topplaget på Premier League-tabellen.

Før målet mente United-spillerne også at de ble snytt for straffe da Javier Hernández ble stoppet i feltet etter bar fire minutter. Mexicaneren ble skadet i duellen med Jonathan Woodgate og måtte byttes ut.

HTML EMBED

- Rettferdig
United-manager Alex Ferguson følte dommeren burde blåst til fordel for hans lag i den situasjonen, men synes også det var fortjent at Stoke fikk med seg poeng fra oppgjøret.

- Det var for tidlig i kampen for at vi kunne få straffe. Stoke fortjente poenget. De jobbet hardt, som de alltid gjør, og jeg synes ett poeng er rettferdig, sa skotten.

Managerkollega Tony Pulis skrøt av United-målvakt David de Gea for flere gode redninger i løpet av den tøffe bataljen.

- Det var en fantastisk kamp. Keeperen deres var utrolig og hadde spesielt i første omgang noen redninger som ikke var til å tro.

Stoke-sjefen mente spillerne hans klarte å sikre seg poeng fordi de gikk til kamp med korrekt innstilling.

- Man må ha den rette innstillingen om man skal klare å kjempe med et lag som Manchester United. Det er et topplag. Vi holdt oss innenfor reglene, og gjorde den biten bra i dag, mente Pulis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.