RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cruyff tviler på Nederland

Foto: EPA/Scanpix
Johan Cruyff setter et stort spørsmålstegn ved det nederlandske laget før møtet med erkefienden Tyskland tirsdag.

Tirsdag er det klart for et nytt klassisk hatoppgjør mellom Nederland og Tyskland. Fotballegenden Johan Cruyff er spent på hva de nederlandske spillerne vil få til mot naboen.

- Vi har spillere i verdensklasse, men spørsmålet er om de vil fungere som et lag, sier han ifølge NTB-AFP.

Cruyff mener at dagens mannskap ikke holder samme klasse som laget som vant EM for 16 år siden.

- Dette laget er bra, men kan ikke sammenlignes med laget i 1988, mener mannen som var med på å tape mot Tyskland i VM-finalen i 1974.

Tysk overtak
Nabolandene har møtt hverandre seks ganger i EM og VM-sammenheng. Tyskerne har et lite statistisk overtak med sine tre seirer og en uavgjort. Men Nederland har vunnet to av de siste tre oppgjørene.

I 1988 tok de EM-gull etter å ha slått Vest-Tyskland 2-1 i semifinalen. Fire år senere vant de 3-1, men tapte senere semifinalen. I Italia-VM i 1990 vant Tyskland gruppekampen mot Nederland 2-1, og vant senere hele mesterskapet.

Eneste gang lagene har møttes i en finale, var i VM-finalen i Tyskland for 30 år siden. Etter en tidlig nederlandsk ledelse, sørget Paul Breitner og Gerd Mueller for gull på hjemmebane.

- Det er utvilsomt en rivalisering mellom disse landene. Men tirsdag tenker vi bare på å vinne for å forbedre vår sjanser, sier Nederlands landslagssjef Dick Advocaat.

Han velger trolig en 4-1-2-3-formasjon med Ruud van Nistelrooy som midtspiss og Andy van der Meyde og Wesley Sneijder på kantene.

- Laget som scorer det første målet vil vinne, mener Nistelrooy.

Ballack viktig
Tyskland-sjef Rudi Völler legger mye av taktikken rundt avslutningssterke Michael Ballack.

- Vi må forsøke å få Michael i så mange scoringsposisjoner som mulig, sier Völler.

I den tyske troppen er det bare fem av spillere som var med på EM-skuffelsen for fire år siden. Tyskland scoret bare ett mål i gruppespillet, og måtte reise hjem i skam. Nederland tapte straffesparkkonkurransen mot Italia i semifinalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere